Lūdz ekspertus izvērtēt Erdogana līdzību ar «Gredzenu pavēlnieka» Golumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Turcijas tiesa lūgusi ekspertiem izanalizēt fantāzijas filmu sērijas «The Lord of the Rings» («Gredzenu pavēlnieks») tēlu Golumu, lai izlemtu, vai piemērot cietumsodu ārstam par Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana salīdzināšanu ar to, trešdien vēsta mediji. Ārstam Bilginam Čiftči draud sods līdz diviem gadiem cietumā par prezidenta apvainošanu, izplatot attēlus, kuros Erdogans salīdzināts ar Golumu - izkāmējušu, bālu nožēlojama paskata radījumu ar personības dalīšanos ļaunajā un labajā.

Nespējot izlemt, vai Erdoganam tiešām ir zināma līdzība ar Golumu, tiesa lūdza ekspertu grupai - diviem akadēmiķiem, diviem psihologiem un kino nozares departamentam - izvērtēt, vai salīdzinājums ir uzskatāms par apvainojumu, ziņo laikraksts «Milliyet».

Tiesnesis atzina, ka pats personīgi nav redzējis visas britu rakstnieka Dž.R.R.Tolkīna romānu ekranizācijas, ko veidojis jaunzēlandiešu režisors Pīters Džeksons.

Rezultātā tiesa nolēma atlikt lietas izskatīšanu līdz februārim, kamēr eksperti būs izanalizējuši Goluma tēlu, ziņoja «Milliyet».

Čiftči tika atlaists no darba slimnīcā un oktobrī uz laiku aizturēts par izplatītajiem attēliem, kuros prezidents redzams ēdam un salīdzināts ar Golumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu