Mūžībā aizgājusi māksliniece Aija Jurjāne

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

71 gada vecumā mūžībā aizgājusi māksliniece Aija Jurjāne, liecina Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolas informācija. Jurjāne, kura pati no 1955. gada līdz 1962. gadam mācījās Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolā, vēlāk pati daudzus gadus vidusskolā strādāja par skolotāju, izaudzinot daudzas mākslinieku paaudzes.

No 1963. gada līdz 1968. gada māksliniece mācījās Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļā.

Izstādēs Jurjāne piedalījās no 1969. gada, bet no 1973. gada viņa bija Latvijas Mākslinieku savienības biedre, savukārt no 1993. gada līdz 1998. gadam asociācijas «B-13» biedre.

Māksliniece 1984. gadā Rīgā sarīkoja personālizstādi, bet 1993. gadā viņas personālizstāde notika Parīzē. Viņa piedalījusies daudzās grupu izstādēs Rīgā, Maskavā, Sanktpēterburgā, Parīzē, Berlīnē, Tallinā, Varšavā, Bukarestē, Sofijā, Minskā, Helsinkos un Viļņā.

Jurjānes darbi atrodas Valsts Mākslas muzejā, Latvijas Mākslinieku savienības un Krievijas Kultūras ministrijas īpašumā, tāpat daudzās privātkolekcijās Francijā, Holandē, Krievijā, Latvijā, Vācijā, Amerikas Savienotajās Valstīs, Austrālijā un citviet.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu