Ekvadoras rožu piramīda - pusmiljons ziedu no Andu nogāzēm

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jose Jacome / EFE

Ekvadoras pilsēta Pedromontaijo gatavojas pārspēt pasaules rekordu ziedu kompozīciju izmērā.

Milzu piramīda veidota no 500 000 Andu kalnu nogāzēs audzētām rozēm. Tās pamatnes platība ir 1100 kvadrātmetru un svars - 30 tonnas. Par ziedu piramīdas modeli izvēlēta senā Kočaskvas piramīda, kura atrodas netālu no Ekvadoras galvaspilsētas Kito.

Sestdien gigantisko ziedu veidojumu inspicēja Ginesa Pasaules rekordu komisija, kurai nedēļas laikā jāpaziņo, vai Pedromontaijo ziedu kompozīcija iekļaujama Ginesa rekordu sarakstā.

Piramīdu kopš 9. jūlija veidojuši brīvprātīgie, kuri projekta mākslinieces Rosas Sisnerosas vadībā strādājuši maiņās 24 stundas diennaktī. Katrs rozes zieds šai veidojumā ievietots ar rokām.

Ziedi tika piegādāti no 150 Ekvadoras audzētavām, kas izvietotas Andu nogāzēs. Lai tos saglabātu svaigus, izveidota īpaša irigācijas sistēma.

Organizatori lēš, ka piramīdas izveidošana izmaksājusi aptuveni 500 tūkstošus dolāru.

Šībrīža pasaules rekords lielākās ziedu kompozīcijas izveidošanā pieder Vācijas pilsētai Frankfurtei, kuras 2005. gada veidojums sastāvēja no 170 tūkstošiem ziedu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu