Otrajā adventē kamerkoris «Muklājs» koncertēs Cēsu Sv.Jāņa baznīcā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sestdien, 5. decembrī, plkst. 16 Cēsu Sv.Jāņa baznīcā kamerkoris «Muklājs» aicina uz garīgās mūzikas koncertu otrajā adventē. Koncertā tiks atskaņotas adventa laikam atbilstošas gan latviešu komponistu – V.Pūces, K.Šoriņa, P.Butāna, gan igauņu komponista A.Pērta, gan klasiķu – Mocarta, Duruflē u.c. kompozīcijas, kā arī vairāki korāļi no jaunās baznīcas dziesmu grāmatas.

«Tuvojoties Ziemassvētkiem, parasti mēģinām samazināt ikdienas skrējiena ātrumu, uz ko mūs aicina arī Ziemassvētku gaidīšanas laiks advents. Viena no tādām iespējām ir mūzikas baudīšana, un tādu dāvanu adventa laikā vēlamies pasniegt cēsiniekiem,» teic «Muklāja» mākslinieciskais vadītājs Jānis Kokins. «Šajā koncertā skanēs klasiskie Ziemassvētku gaidīšanas laika skaņdarbi – M.Duruflē «Ubi caritas», V.A. Mocarta «Ave Verum Corpus» un «Laudate Dominum», kuros soprāna solo partiju izpildīs kora vokālā pedagoģe Laima Lediņa. Koris atskaņos arī tradicionālo 19.gs. beigu komponista Villisa Ziemassvētku dziesmu «Pār mazo ciemu ielejā» savdabīgā Valta Pūces aranžijā.»

Īpašu vietu koncerta programmā ieņems pasaulslavenā igauņu komponista Arvo Pērta (Arvo Pärt) skaņdarbs «Salve Regina», kura skanējumam svētsvinīgo noskaņu piešķirs ērģelnieka un kamerkora «Muklājs» koncertmeistara Jāņa Karpoviča ērģeļu pavadījums. Kamerkorim «Muklājs» šis būs «Salve Regina» pirmatskaņojums. Arvo Pērts šo skaņdarbu ir veltījis Essenes katedrāles 1150. gades svinībām, kuras notika 2002. gadā. Kompozīcija ir arī cieņas apliecinājums Essenes katedrāles virspriestera Hūberta Luthes (Hubert Luthe) vēlmei apdziedāt Essenes katedrāles Zelta Madonnas statueti – unikālu ar zelta plāksnēm apklātu koka skulptūru, kura kopš 980.gada katedrālē saglabājusies līdz pat mūsu dienām.

Ērģelnieks Jānis Karpovičš koncertā vēl atskaņos instrumentālistu un komponistu J.S. Baha, M. Rēgera, S. Franka un D. Bukstehūdes skaņdarbus, kā arī kopā ar kori izpildīs atsevišķus baznīcas korāļus no LELB Jaunās dziesmu grāmatas.

Koncertu organizē biedrība «Kamerkoris Muklājs» un Cēsu Sv. Jāņa Evaņģēliski luteriskā draudze. Koncertu atbalsta p/a «Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs». Ieeja koncertā ir bez maksas.

Rīgas domes kultūras centra «Iļģuciems» kamerkoris «Muklājs» ir dibināts 1989. gadā, tā mākslinieciskais vadītājs un diriģents ir Jānis Kokins. Koris ir vairākkārtējs Dziesmu svētku koru karu laureāts un starptautisko festivālu un konkursu laureāts un dalībnieks. Pēdējais nozīmīgākais kora sasniegums ir izcīnītais V pakāpes zelta Diploms Pasaules koru olimpiādes atklātajā konkursā 2014. gada jūlijā jaukto kamerkoru grupā. Kolektīva repertuārā ir skaņdarbi no renesanses līdz pat 21. gadsimta mūzikai. Informācijai par kori sekojiet kora mājaslapā www.muklajs.lv, Twitter kontā @korisMuklajs un Facebook kontā www.facebook.com/kamerkorismuklajs

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu