Sorosa fondu Krievijā atzīst par nevēlamu organizāciju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas Ģenerālprokuratūra ir atzinusi par nevēlamām Krievijas teritorijā ārvalstu nekomerciālās organizācijas – «Atvērtās sabiedrības fondu» (Sorosa fondu) un «Atvērtās sabiedrības institūta Atbalsta fondu».

«Šis lēmums pieņemts saistībā ar Krievijas Federālās sapulces (parlamenta) Federācijas padomes (augšpalātas) pieprasījumu Krievijas ģenerālprokuroram, ārlietu ministram un tieslietu ministram par to organizāciju pārbaudi, kuras ir ietvertas tā sauktajā patriotiskajā stop-sarakstā,» pirmdien paziņoja Ģenerālprokuratūras oficiālā pārstāve Marina Gridņova.

Viņa atgādināja, ka «stop-saraksts» ir apstiprināts ar šā gada 8.jūlija Federācijas padomes lēmumu, kurā tiek pievērsta uzmanība Sorosa fonda darbībai.

«Ir noskaidrots, ka «Atvērtās sabiedrības fonda» (Open Society Foundation) un «Atvērtās sabiedrības institūta Atbalsta fonda» (OSI Assistance Foundation) darbība rada draudus Krievijas Federācijas konstitucionālās iekārtas pamatiem un valsts drošībai,» sacīja Ģenerālprokuratūras pārstāve.

«Informācija par pieņemto lēmumu ir nosūtīta Krievijas Tieslietu ministrijai, lai norādītās organizācijas tiktu iekļautas ārvalstu un sabiedrisko nevalstisko organizāciju sarakstā, kura darbība atzīta par nevēlamu Krievijas Federācijas teritorijā,» teica Gridņova.

Sorosa fonds ir starptautiska labdarības organizācija, kuru dibinājis finansists Džordžs Soross. Fonda pārstāvniecības darbojas vairāk nekā 30 valstīs, bet tā vadošās institūcijas atrodas Ņujorkā un Budapeštā.

Komitejas «Pilsoniskais atbalsts» vadītāja Svetlana Gannuškina augustā paziņoja, ka Sorosa fonds var aiziet no Krievijas. Viņa piebilda, ka fonds jau ir pārtraucis pieņemt Krievijas nekomerciālo organizāciju pieteikumus grantu saņemšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu