Noklausies dziesmu no topošā Aspazijas albuma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Iveta Vaivode

Latvijas radio 6 – Latvijas Universitātes Radio NABA FM 95,8 veidotajā oriģināldziesmu izlasē būs dzirdamas piecpadsmit muzikālas versijas par Aspazijas dzeju. Albumu šā gada nogalē izdos NABA MUSIC, un tā tapšanā iesaistījusies arī Agnese Upleja ar muzikālo projektu UP. Noklausies viņas dziesmu «Princese».

Sākot darbu pie dziesmu izlases ar Aspazijas tekstiem, ieceres pamatā bija arī vēlme apvienot mūziķes ar spilgtu vokālu un oriģinālu muzikālo rokrakstu. Pie tādām nenoliedzami pieskaitāma Agnese Upleja, kuras mūzika ir dziļi personiska. «Tā vedina, neatlaidīgi sauc klausītāju līdzi cilvēcisko attiecību labirintā, kur sastopamas tiklab ilgas un maigums, kā ironija, cinisms un sāpes, tādēļ Aspazijas dzeja, konkrēti dzejolis «Princese», kur divos pantos stihiski nomainās vilšanās, cerība, pārmetums, lūgums, bija pašsaprotama izvēle,» par dziesmas tapšanu stāsta UP.

Projekts UP ir spontāni sākts 2012. gadā kā jauns lidotāja meitas Agneses Uplejas izteiksmes veids – valoda, kurā runāt par sevi. 2013. gadā, apvienojot spēkus ar mūziķi un producentu Kasparu Ansonu, tiek izdots UP pirmais studijas albums «Siren», kas saņem Latvijas mūzikas ierakstu gada balvu «Zelta Mikrofons» kā labākā 2013. gada debija. UP vadmotīvs ir darīt un radīt nepiespiežoties, it kā starp citu, tādēļ otrais studijas albums joprojām ir tapšanas stadijā. Klausītāju tas, visticamāk, sasniegs tad, kad tā iznākšana vairs nebūs likumsakarīga.

Dziesmas «Princese» ierakstu veidojis producents Kaspars Ansons, kurš uzreiz atsaucies dzejoļa vilinājumam, burtiski vienas nakts laikā radot tam muzikālo pavadījumu. Miksa autors - Krišjānis Geidāns.

Aspazijas un Raiņa jubilejas gada iedvesmotajā izlasē bez UP būs dzirdamas vairāk nekā desmit citas Latvijas mūzikas grupas un mūziķes – «Čipsis un Dullais» sadarbībā ar Alisi Josti, «Jauno Jāņu Orķestris», «Stūrī Zēvele», «Sus Dungo», Helēna Kozlova, «Biezoknis», «Zāle», Anna Pluto, «Aurora», «Kuzucuk» u.c.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu