Gruzijā arestēti četri ar «Islāma valsti» saistīti cilvēki

LETA/TASS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gruzijas rietumos aizturēti četri cilvēki, kas tiek turēti aizdomās par sakariem ar džihādistu grupējumu «Islāma valsts», svētdien vēsta vietējie telekanāli, atsaucoties uz avotiem tiesībsargājošajās struktūrās. Visi aizturētie ir Gruzijas pilsoņi.

Aizturētajiem konfiscētas granātas, automāti un «Islāma valsts» karogs.

Gruzijas mediji pirmdien ziņoja, ka tīmeklī parādījies videomateriāls, kurā «Islāma valsts» vārdā draudēts Gruzijai.

Videoierakstā četri ar automātiem bruņojušies gados jauni cilvēki gruzīnu valodā vēršas pie Gruzijā mītošajiem musulmaņiem, aicinot atbalstīt «Islāma valsti», bet pašai Gruzijai draud ar «kalifāta» uzbrukumu, ziņoja portāls «Gruzija Online».

Ierakstam bijuši titri krievu valodā.

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā «Islāma valsts» un «Al Nusra». Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 250 000 cilvēku.

Atbilstoši Interpola aplēsēm «Islāma valsts» rindās šobrīd karo 25 000 ārzemnieku.

Gruzijas Valsts drošības dienesta vadītājs Levans Izorija atzinis, ka atbilstoši jaunākajiem datiem "Sīrijā atrodas aptuveni 50 Gruzijas pilsoņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu