Latvijas Nacionālajā bibliotēkā neparasta teātra izrāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Izrāde «Mīļākais» ir groteska mistērija par kādu laulātu pāri, kuri mūžībā jau kuro gadu desmitu strīdas par to, kāda ir bijusi viņu fiziskā dzīve. Teātra TT izrāde «Mīļākais» no 27. novembra tiks spēlēta «Gaismas pils» ātrijā.

Šis ir neparasts pāris. Būdami dzejnieki, abi visu mūžu ir bijuši spiesti pētīt cilvēka garīgās sfēras, iestāties pret ikdienišķo, banāli miesisko. Viņš joprojām tic, ka cilvēks ir uzlabojams, tomēr dzīve ir bijusi par īsu, lai saņemtu apliecinājumu savu ideju triumfam. Par īsu tā arī bijusi, lai Viņš paspētu uzlabot pats sevi, atgādina Viņa - banāla greizsirdība vīru nomoka vēl pat aizsaulē. Joprojām prāts cīkstas ar jūtām, gars ar nomācošo miesu. Iespējams, šo strīdu varētu izšķirt nākamās paaudzes, tomēr abiem nav ne jausmas, ko tās domā, vai vispār abus atceras un zina. Pūks vēl izmisīgi cenšas tiem par sevi atgādināt, taču Iniņa beidzot ir nolēmusi šīm ārišķībām mest mieru - patiesā dzīve ir ikkatra cilvēka dvēseles kustības, ne prāta konstrukcijas, uzskata viņa. Nav skaidrs, kā beigsies šī bezgala garā diena, kura, kā jau allaž, sākas ar svinīgajiem iznācieniem savu pēcteču un potenciālo cienītāju priekšā. Šajās ceremonijās abus sauc Aspazija un Rainis, un vien retais nojauš, cik dedzīga ir abu kopdzīve.

Izrādes autors un režisors Lauris Gundars, lomās Anna Putniņa un Jānis Jarāns. Komponists Emīls Zilberts, horeogrāfe Rūta Nordmane. Artūra Arņa spēles laukumi, Elitas Patmalnieces tērpi. Asistē Klāvs Knuts Sukurs. Izrādes producente Anna Putniņa.

Izrādi atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, LR Kultūras ministrija, Kaņepes kultūras centrs, Dzirnas, Latvijas Nacionālā bibliotēka.

Izrāde «Mīļākais» tiks spēlēta Latvijas Nacionālajā bibliotēkā no 27.novembra. Neparastās iestudējuma formas dēļ skatītāju skaits ierobežots. Ieteicams ierasties ērtos apavos - skatītājiem būs iespēja izstaigāt LNB neparastā laikā - spoku stundās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu