Eizenbergu nopeļ par kino kritiķu izsmiešanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu aktieris Džesijs Eizenbergs izpelnījies nopēlumu par žurnālā «The New Yorker» publicētu satīrisku eseju, kurā iejūtas skaudīga un rūgtuma pilna kino kritiķa ādā, ziņo laikraksts «The Guardian». Raksts «An Honest Film Review» («Godīga filmu kritika») sarakstīta no neapmierināta, negodprātīga un ar sevi apsēsta kritiķa skatpunkta.

«Šīs ir filmas «Paintings of Cole» galvenās problēmas,» raksta Eizenbergs. «Tā tika izrādīta man neizdevīgā vietā. Tās scenāriju sarakstīja cilvēks, kura panākumi man skauž, to izrādīja pievilcīga praktikante, kuras vārdu bija grūti atcerēties, turklāt tā balstīta uz ideju, ko neveiksmīgi mēģināju apspēlēt universitātē. Un to slavēja laikraksts «The Times», kas mani atraidīja.»

Rakstu nopēluši filmu kritiķi, kuri uzskata to par uzbrukumu profesijai.

«Vai Džesijs Eizenbergs palaida garām kādu kūtru stereotipu par kino kritiķiem? Man šķiet, ka viņš nosaucis tos visus,» raksta kino žurnāla «Variety» žurnālists Skots Tobiass.

«Iebildumu izteikšana, kad kāds pašapmierināts kretīns uzbrūk visai profesijai, nav uzķeršanās uz āķa vai liekulība,» norāda vietnes «Flavorwire» kritiķis Džeisons Beilijs.

32 gadus vecais Eizenbergs skaidro, ka nevarējis laist garām izdevību rakstīt no «kino kritiķa-narcisa, kurš sevi uzskata par pasaules nabu un savas personīgās problēmas par publicēšanas vērtām» viedokļa.

«Es filmējos Vudija Alena filmā, un kāds man parādīja atsauksmi par režisora pēdējo filmu,» atklāja Eizenbergs. «Tajā bija teikts, ka Vudijs Allens atkal uzņēmis jaunu filmu, kura nav tā labākā, bet viņš taču katru gadu izlaiž pa vienai filmai. Es sapratu, ka žurnālists kritizē nevis filmu, bet gan pats savu produktivitātes trūkumu un slinkumu, salīdzinot to ar Vudija Allena produktivitāti. Taču tā vietā viņš izvēlējās nopelt filmu.»

Eizenbergs vislabāk pazīstams kā galvenās lomas tēlotājs kinolentē «The Social Network» («Sociālais tīkls») par «Facebook» dibinātāju Marku Cukerbergu.

Lai arī parasti viņa filmas saņem labvēlīgas atsauksmes no kritiķiem, Eizenberga pēdējā kinolente «American Ultra» («Ultraamerikāņi») saņēma bargu nopēlumu. Laikraksta «The Guardian» kritiķis Henrijs Bārnss to nodēvēja par «garlaicīgu, kaitinošu filmu».

Eizenbergs nesen izdeva stāstu krājumu «Bream Gives Me Hiccups and Other Short Stories» («Plaudis liek man žagoties un citi stāsti»), kas tika novērtēts atzinīgi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu