Kultūras pilī «Ziemeļblāzma» uzstāsies «Latvian Blues Band» un draugi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien, 24. novembrī, plkst.19.30 kultūras pilī «Ziemeļblāzma» notiks koncerts «Latvian Blues Band un draugi», informē kultūras pils «Ziemeļblāzma» mākslinieciskais vadītājs Valters Mucenieks.

Grupa «Latvian Blues Band» šogad svin savu 15 gadu jubileju. Koncertā tā muzicēs kopā ar saviem draugiem - mūziķiem - blūza dziedātāju un mutes ermoņikas virtuozu Oskaru Stolsi-Semerovu, vienu no pieprasītākajiem latviešu «rockabilly», «funk» mūzikas ģitāristiem - Jāni Kalniņu un ģitāristu, blūza grupas «Elastic» dalībnieku Rihardu Lībieti. Viesu rindās būs arī apvienība «Joker Horns» - pūšaminstrumentu sekcijas mūziķi no grupas «Big Al & The Jokers». Koncertā tiks atskaņotas gan oriģinālkompozīcijas, gan leģendāras blūza kompozīcijas «Latvian Blues Band» un viņu draugu interpretācijā.

Biļetes var iegādāties kultūras pils «Ziemeļblāzma» informācijas centrā, «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā.

15 gadu laikā grupa ir uzstājusies Lietuvā, Igaunijā, Polijā, Horvātijā, Vācijā, Šveicē, Austrijā, Itālijā, Spānijā, Grieķijā, Dānijā, Norvēģijā, Holandē, Krievijā, Baltkrievijā, Ēģiptē, kā arī ASV un Kanādā. Grupa spēlējusi lielākajos Eiropas blūza festivālos, startējusi vienā no pasaules nozīmīgākajiem festivāliem - «Chicago Blues festival». 2009.gadā «Latvian Blues Band» pārliecinoši uzvarēja Vācijas pilsētā «Eutin» notiekošajā konkursā «Baltic Blues Challenge» un ieguva ceļazīmi uz 2010 «International Blues Challenge» finālu Memfisā, ASV, kuru jau vairāk nekā gadsimta ceturksni katru gadu rīko pasaules blūza mūzikas jumtorganizācija «The Blues Foundation».

«Latvian Blues Band» ir bijis gods uzstāties ar neskaitāmiem pasaulslaveniem blūza māksliniekiem, ar kuriem kopā izdota arī vairāku koncertierakstu disku sērija «Latvian Blues Band & Friends».

Šo gadu laikā grupa izdevusi divus studijas albumus, divus koncertierakstus, kā arī DVD. Pēdējais grupas disks «Latvian Blues Band & Friends live at Dream Factory» pagājušajā gadā ieguva «Zelta mikrofona» balvu kā labākais džeza/blūza albums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu