Pasniegti Jūrmalas pilsētas augstākie apbalvojumi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Otrdien, 17.novembrī, Latvijas Republikas proklamēšanas 97.gadskārtai veltītā svinīgā sarīkojumā Dzintaru koncertzālē pasniegti Jūrmalas pašvaldības apbalvojumi par ieguldījumu pilsētas vārda popularizēšanā un pilsētas attīstībā. Jūrmalas augstāko apbalvojumu – Goda zīmi un titulu «Goda jūrmalnieks» – saņēma izcilākais latviešu populārās mūzikas autors, komponists un pianists Maestro Raimonds Pauls. Astoņiem laureātiem tika pasniegti Jūrmalas pilsētas Goda raksti par izciliem sasniegumiem noteiktās jomās.

Maestro, saņemot apbalvojumu, sacīja, ka ar Jūrmalu bijis saistīts visu savu dzīvi un dalījās atmiņās par pasākumiem Dzintaru koncertzālē. Stāvot uz atjaunotās Dzintaru koncertzāles Mazās zāles skatuves, Maestro atminējās, ka jau piecdesmitajos gados tepat klausījies spēlējam orķestrus, vēlāk arī Dzintaru koncertzālē aizsācis festivālu «Jūrmala».

«Maestro Raimonds Pauls ir devis neizmērojamu ieguldījumu Jūrmalas kultūras dzīves attīstībā, Jūrmalas pilsētas vārda popularizēšanā visā pasaulē. Nevaru iedomāties nevienu cilvēku, kurš būtu vairāk pelnījis Jūrmalas pirmo Goda zīmi,» saka Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.

Foto: Publicitātes foto

«Ir tikai astoņas skaņas no do līdz do, kuras dažādās kombinācijās virknē dažādi cilvēki, bet tad, kad to dara Maestro, tās kļūst par neaizmirstamām melodijām un hitiem, kurus cilvēki skandē visā pasaulē. Man ir liels prieks un arī esmu pateicīgs, ka šīs melodijas ir Dzintaru koncertzāli padarījušas slavenu ļoti lielā pasaules daļā,» saka Dzintaru koncertzāles direktors Guntars Ķirsis.

Goda rakstu par izciliem sasniegumiem pedagoģiskajā darbā un aktīvu radošo darbu saņēma Jūrmalas Mūzikas vidusskolas klavierspēles skolotājaIrēne Štrause. Goda rakstu par ieguldīto darbu pilsētas iedzīvotāju veselības aprūpē saņēma Tamāra Linkeviča, SIA «Jūrmalas slimnīca» ārste anestezioloģe-reanimatoloģe, Asins kabineta vadītāja. Māksliniekam grafiķim Imantam Ozoliņam pasniedza Goda rakstu par aktīvu radošo darbu un ieguldījumu Jūrmalas pilsētas vārda popularizēšanā. Goda rakstu par izciliem sasniegumiem un nesavtīgu darbu bērnu tiesību aizsardzības jomā saņēma Jūrmalas pilsētas domes Izglītības pārvaldes Izglītības attīstības nodaļas referente bērnu tiesību aizsardzības jautājumos Irēna Elfrīda Drupa. Goda rakstu par izciliem sasniegumiem pedagoģiskajā darbā pasniedza Pumpuru vidusskolas bioloģijas skolotājai Vēsmai Vijupei. Kauguru kultūras nama bērnu tautisko deju kolektīva «Vizmiņa» dibinātāja un vadītāja Ineta Krastiņa saņēma Goda rakstu par izciliem sasniegumiem pedagoģiskajā darbā un Jūrmalas pilsētas vārda popularizēšanā. Latvijas Politiski represēto apvienības Jūrmalas nodaļas valdes priekšsēdētāja Olgai Helēnai Koziorovai saņēma Goda rakstu par aktīvu sabiedrisko darbu, demokrātiskas un pilsoniskas sabiedrības stiprināšanu. Goda rakstu par aktīvu sabiedrisko darbību pasniedza prāvestam emeritus Aivaram Beimanim.

Raimondu Paulu apbalvojumam izvirzījusi SIA «Dzintaru koncertzāle». R.Pauls devis nozīmīgu ieguldījumu kūrortpilsētas vārda popularizēšanā ārpus Latvijas gandrīz 30 gadu garumā, bijis iniciators un žūrijas priekšsēdētājs jauno dziedātāju konkursam «Jūrmala», kas Dzintaru koncertzālē notika 1986.–1991. gadā. Ilgus gadus bijis arī viens no starptautiskā jauno mūzikas izpildītāju konkursa «Jaunais Vilnis» organizētājiem un žūrijas vadītājiem, kas Jūrmalai devis atpazīstamību ļoti plašā starptautiskā auditorijā. Maestro bijis klāt atjaunotās vēsturiskās Dzintaru koncertzāles svinīgajā atklāšanā un piedalījies arī vairākos atklāšanas koncertos.

Foto: Publicitātes foto

Kopumā pirmajai pilsētas Goda zīmei tikasaņemti 45 pieteikumi, no tiem vērtēti 37 pretendenti, kuri bija pieteikti apbalvojumu piešķiršanai atbilstoši nolikumam. Lēmumu par apbalvojumu piešķiršanu pieņēma Jūrmalas pašvaldības Apbalvojumu piešķiršanas komisija, vērtējot kandidātu pilsonisko un sabiedrisko aktivitāti, profesionālos sasniegumus un ieguldījumu gan konkrētajā nozarē, gan Jūrmalas pilsētas attīstībā kopumā, reputāciju un citus kritērijus.

Jūrmalas pašvaldība augstāko apbalvojumu – Goda zīmi un titulu «Goda jūrmalnieks» – dibinājusi šogad,lai izteiktu atzinību par cilvēku ieguldījumu Jūrmalas pilsētas attīstībā un kūrortpilsētas vārda popularizēšanā.

jurmala.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu