«Citroen» izlaidīs nākamā gada WRC sezonu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Franču autoražotājs «Citroen» nākamgad nestartēs pasaules autorallija čempionātā (WRC), bet gatavos automašīnu jau aiznākamajai sezonai, ceturtdien paziņoja «Citroen». Savukārt ilggadējais komandas pārstāvis WRC un pasaules salonauto čempionātā (WTCC) Sebastjans Loebs pārtraucis 17 gadu sadarbību ar autoražotāju.

«Lai veltītu tik daudz resursu, cik iespējams jauna auto attīstīšanai, «Citroen» vienība izlaidīs nākamo WRC sezonu. Ar astoņiem čempiona tituliem un uzvarām 94 posmos «Citroen» aizvada ļoti veiksmīgas WRC sacensības,» paziņoja franču autoražotāja galvenā izpilddirektore Linda Džeksone.

Kā uzsver «Citroen» pārstāve, rallijs ir aizraujošs sporta veids, kas dažādos apstākļos pārbauda braucēju un spēkratu veiktspēju, drošību un stabilitāti.

2017.gada sezonas automašīnas ir daudz platākas, jaudīgākas un iespaidīgākas ar jauniem aerodinamiskajiem risinājumiem, tādējādi aizstājot iepriekšējo modeli, kas tika gatavots pirms četriem gadiem.

Tomēr «Citroen» pārstāvji paziņoja, ka nākamajā sezonā turpinās piedalīties WTCC.

«Nekad neesam slēpuši savu interesi par 2017.gada WRC sezonas noteikumiem, kas motivē mūsu komandu jauniem izaicinājumiem. Mums patīk tā piešķirtā brīvība, kas automašīnas padara daudz iespaidīgākas. Tāpat esam iepriecināti, ka varam turpināt to darbu, ko esam ieguldījuši WTCC mašīnas «Citroen C-Elysee» dzinējā,» teica «Citroen» komandas direktors Īvs Matons.

Tikmēr deviņkārtējais WRC uzvarētājs «Citroen» braucējs Loebs, kurš pēdējos gados startē WTCC seriālā, paziņoja, ka pēc 17 gadu kopdarba pārtrauc sadarbību ar franču autoražotāju.

Loebs kopā ar savu ilggadējo stūrmani Danielu Elēnu nākamā gada janvārī izmēģinās savus spēkus Dienvidamerikā notiekošajā «Dakaras» rallijreidā. Sportisti šajās sacensībās startēs ar «Peugeot 2008 DKR» automašīnu.

«Tas aizver vienu, bet atver citu nodaļu manā dzīvē. Tomēr gribu uzsvērt savus sasniegumus kopā ar «Citroen» vienību gan WRC, gan WTCC sacensībās,» teica Loebs.

Aizvadītajā sezonā WRC triumfēja Sebastjans Ožjē no «Volkswagen» komandas, bet labākie no «Citroen» vienības bija norvēģis Madss Estbergs un brits Kriss Mīke, kuri ieņēma attiecīgi ceturto un piekto pozīciju.

Tāpat arī Konstruktoru kausā triumfēja «Volkswagen», bet «Citroen» ieņēma otro vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu