Dažādiem mērķiem budžetā pārdalīs € 6,1 miljonu no prezidentūras līdzekļiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeima šodien piekrita valsts budžetā dažādiem mērķiem pārdalīt 6,1 miljonu eiro no Latvijas prezidentūras pāri palikušajiem līdzekļiem.

Paredzēts, ka 1,44 miljoni eiro no šiem līdzekļiem būs pārdalīti Ārlietu ministrijai, lai nodrošinātu Latvijas vēstniecības Polijā nomātās ēkas un transportam paredzētās ēkas iegādi valsts īpašumā.

Vēl 1,55 miljoni eiro piešķirti Iekšlietu ministrijai (IeM) remontdarbu veikšanai IeM valdījumā esošajos valsts īpašumos, datortehnikas atjaunošanai, kā arī izdevumiem, kas saistīti ar vidējās izpeļņas pieaugumu, ņemot vērā prēmiju un piemaksu izmaksu tiesībsargājošo iestāžu darbiniekiem. No IeM paredzētājiem līdzekļiem 488 721 eiro nepieciešams, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar Drošības policijas kapacitātes stiprināšanu.

Savukārt 130 000 eiro paredzēts piešķirt Zemkopības ministrijai, lai valsts, izmantojot pirmpirkuma tiesības, iegādātos nekustamo īpašumu Kalēju ielā 68, kur atrodas Valsts meža dienests.

Vēl 3 miljonus eiro plānots pārdalīt uz Satiksmes ministrijas budžetu, lai segtu izdevumus «Latvijas Autoceļu uzturētajam» saistībā ar valsts autoceļu sabrukušo posmu seguma ārkārtas uzturēšanas darbiem un autoceļu uzturēšanas darbiem ziemā.

Finanšu ministrijas pārstāvji norādīja, ka šī būs pēdējā līdzekļu pārdale no prezidentūras līdzekļiem, jo pārējie ir rezervēti deficīta segšanai.

Kā ziņots, valsts budžetā jau vairākkārt pārdalīti no prezidentūras pasākumiem pāri paliekušie līdzekļi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu