Alus darbnīcā «Nepieradinātā folka orķestris» un «The Coco`nuts»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Aldara alus darbnīcā (Tvaika ielā 44) - Aldara vēsturiskajā fabrikas ēkā, atjaunotā un kultūras norisēm piemērotā zālē 19. novembrī skanēs divu Latvijas mūzikā zīmīgu un oriģinālas idejas nesošu vienību - Nepieradinātā folka orķestra jeb «Future Folk Orchestra» un grupas «The Coco`nuts» koncerts. Koncerta sākums plkst.20, ieeja bez maksas.

Grupas uzstājas kopā pirmo reizi. Abas muzikālās apvienības raksturo līdzīgs - instrumentāli spēcīgs, nedaudz ambients, džezā un etno tradīcijās balstīts virziens, kas neiekļaujas valdošajā mūzikas noskaņā, bet rada savdabīgu skaņu pasauli - sava veida pasaku, kurā klausītājs varēs pavadīt vismaz divas skaistas stundas ceturtdienas vakarā.

Nepieradinātā folka orķestris, turpinot iezīmēt pasaules mūzikas labākās tradīcijas, sācis darbu pie jauna albuma. Sekojot pirmā diska «Antarktīda kūst» ekoloģiski dažādas tautas, zemes un paaudzes sadraudzējošajai idejai, nākamais albums solās būt meditatīvāks, nopietnas pārdomas raisošs, taču ne maigs, balstīts vairāk pašas grupas autormūzikā, kas gan nenozīmē atkāpšanos no etniskās ievirzes. Ceturtdienas koncertā pirmo reizi publikai tiks spēlētas vairākas kompozīcijas no jaunā albuma - «Leģenda par melno olu», «Sēdēja Vaņa, nesēdēja Vaņa», «Eksperiments» u.c. divu šarmantu flautu, akordeona, taustiņinstrumentu, ukuleles, slīdskaņa, ģitāru un bungu sniegumā.

Grupas «The Coco’nuts» sastāvā ir astoņi cilvēki, katrs kopīgā mūzikas radīšanā un performancēs iegulda sava instrumenta spēku, draudzības garu, fizisko prātu un neprātu. Grupas mūzika ir dažāda - saskatāmas iezīmes no vairākiem mūzikas stiliem, bet galvenokārt tās ir variācijas par un ap tādiem stiliem kā fanks, blūzroks un alternatīvais džezs. Grupas skanējumā apvienojas 3 vokāli un 7 dažādi mūzikas instrumenti.

2014. gada pavasarī grupa izdeva savu pirmo EP albumu «Appetizer», kurš ir pieejams digitālā formātā vietnē iTunes. Jau šoziem grupa plāno izdot savu pirmo pilno albumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu