Mēneša laikā par 6% sarucis no alimentu nemaksātājiem atgūto līdzekļu apjoms

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Oktobrī, salīdzinot ar septembri, par 6% sarucis no alimentu nemaksātājiem atgūto uzturlīdzekļu apjoms, liecina Uzturlīdzekļu garantijas fonda (UGF) mājaslapā pieejamā informācija.

Oktobrī UGF administrācijai regresa kārtībā no alimentu nemaksātājiem izdevās atgūt 336 166 eiro, kas ir par 20 082 eiro jeb 6% mazāk nekā septembrī, kad atgūto uzturlīdzekļu apjoms, salīdzinot ar augustu, pieauga par 16%.

Tāpat joprojām

turpina pieaugt gan UGF administrācijas izmaksāto uzturlīdzekļu apjoms, gan alimentu nemaksātāju skaits.

Oktobrī UGF administrācija izmaksājusi uzturlīdzekļus 2 799 921 eiro apmērā par 30 604 parādniekiem.

Izmaksāto uzturlīdzekļu apmērs oktobrī, salīdzinot ar septembri, pieaudzis par 27 257 eiro, bet

parādnieku skaits pieaudzis par 227 cilvēkiem.

Fonds oktobrī izmaksāja uzturlīdzekļus 20 297 prasības iesniedzējiem, kas ir par 161 vairāk nekā mēnesi iepriekš. Savukārt ar uzturlīdzekļiem nodrošināto bērnu skaits oktobrī, salīdzinot ar septembri, pieaudzis par 167 bērniem. Oktobrī uzturlīdzekļi izmaksāti 27 746 bērniem.

Tāpat UGF oktobrī uz citām Eiropas Savienības dalībvalstīm nosūtīja 30 pieteikumus par Latvijas tiesas nolēmumu par uzturlīdzekļu piedziņu.

Šobrīd UGF administrācija ir publiskojusi jau vairāk nekā 2100 parādnieku vārdu.

Publiskoto alimentu nemaksātāju skaits kopš jūlija sākuma, kad saraksts tapa pieejams publiski, pieaudzis par aptuveni 150 cilvēkiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu