18. novembrī Likteņdārzā notiks koncerts ar saulrieta sagaidīšanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienā, trešdien, 18.novembrī, no plkst.15 valsts svētkiem par godu notiks koncerts, kura norise saskaņota ar saulrieta laiku.

«Aicinām ar savu gaismiņu uz Likteņdārzu! Iezīmēsim Gaismas ceļu, un valsts svētkiem par godu būs neliels koncerts. Ja laika apstākļi būs labvēlīgi, tad ap plkst.16.03 pašā dārza sirdī - amfiteātrī - būs iespējams vērot skaistāko dabas izrādi - valsts dzimšanas dienas saulrietu virs Daugavas,» pauda Auziņa.

Viņa informēja, ka no plkst.15 pa lāpu aleju var doties līdz amfiteātrim, kur plkst.15.30 ar muzikālu priekšnesumu atbraukušos sagaidīs Kokneses dziedātāji - jauktais koris «Alaine» (vadītāja Silvija Cīrule) un sieviešu koris «Anima» (vadītāja Lelde Kamzole-Gagaine).

«Veidojot simbolisku gaismas ceļu un sveicot Latviju svētkos, aicinām Daugavas malā iedegt arī savu gaismiņu,» pauda Auziņa.

«Šis ir astotais gads, kopš Koknesē uz salas Daugavas vidū kā dāvana Latvijai 100.dzimšanas dienā top Likteņdārzs. Latvijas dzimšanas diena katru gadu ir kā simbolisks kopīgi paveiktā atskaites punkts. Arī šoreiz aicinām aplūkot mūsu kopīgo veikumu,» skaidroja Kokneses fonda vadītāja.

Viņa informēja, ka šogad ir nostiprināts Daugavas krasts amfiteātra un Skatu terases zonā, izveidota apmeklētāju autostāvvieta un trīs jaunas atpūtas vietas.

«Kopā esam iestādījuši ap 240 koku, dārza amfiteātrim atveduši vairāk nekā 1200 pelēko laukakmeņu. Esam iesākuši arī zemes vešanas akciju Lielajam kalnam un turpinājuši Likteņdārza draugu alejas iebruģēšanu. Šajā vasarā jāvārdu viens otram Likteņdārzā ir teikuši 22 pāri un notikušas vienas kristības,» uzskaitīja Auziņa.

Latvijas Televīzijas ziedojumu akcijas «Top Latvijas Likteņdārzs!» dienā aizsardzības ministra Raimonda Bergmaņa vadībā Likteņdārzā atklāta tēlnieka Ojāra Feldberga veidota piemiņas vieta latviešu strēlnieku pulku dibināšanas 100.gadadienā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu