«Eagles of Death Metal» atradās uz skatuves, kad sākās apšaude

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kalifornijas rokgrupa «Eagles of Death Metal» vēl atradās uz skatuves, kad sākās teroristu uzbrukums «Bataclan» koncertzālē Parīzes austrumos, vēsta ārvalstu prese. Tiek ziņots, ka grupas dalībnieki paguvuši aizmukt, tiesa, dažu grupas tehnisko darbinieku liktenis šobrīd vēl nav zināms.

Neskatoties uz pretrunīgiem ziņojumiem, koncertā tomēr nepiedalījās arī viens no grupas dibinātājiem, pazīstamās amerikāņu rokgrupas «Queens Of The Stone Age» līderis Džošs Homijs (Josh Homme).

Grupa pēc slaktiņa savā «Facebook» profilā ierakstījusi: «Mēs joprojām cenšamies apzināt visu mūsu grupas dalībnieku un tehniskā personāla likteni. Esam domās ar visiem, kas iesaistīti šajā traģiskajā situācijā.»

www.facebook.com/eaglesofdeathmetal

Sveiki un veseli ir arī franču grupas «Red Lemons» dalībnieki, kuri arīdzan uzstājās šajā koncertā.

Arī Sakramento grupas «Deftones» dalībnieki, kuriem bija ieplānots koncerts minētajā koncertzālē 14. novembrī, esot bijuši halles tuvumā. Mediji ziņo, ka visi «Deftones» mūziķi ir drošībā.

Ieplānotie koncerti, protams, atcelti!

Atgādinām, ka «Eagles Of Death Metal» 1998. gadā izveidoja ekstravagantais solists Džesijs Hjūzs (Jesse Hughes) kopā Džošu Homiju. Šogad grupa izdevusi ceturto studijas albumu «Zipper Down» (T-Boy/UME), kurā iekļautas 11 dziesmas, tajā skaitā britu popmūzikas veterānu «Duran Duran» dziesmas «Save a Prayer» kaverversija.

Grupa «U2» paziņojusi, ka atceļ 14. novembrī plānoto koncertu Parīzē.

Jau ziņots, ka «Bataclan» koncertzālē nogalināti aptuveni 100 cilvēki. Uzbrucēji atklāja uguni tiešā tēmējumā uz koncerta publiku, un, kā stāsta aculiecinieki, viens no slepkavām esot saucis «Allahu akbar» («Dievs ir varens»). Pēc apšaudes mediji ziņoja, ka uzbrucēji koncertzālē sagrābuši 60 līdz 100 ķīlniekus.

«Bataclan» koncertzāle
«Bataclan» koncertzāle Foto: Publicitātes foto

Ap plkst. 1.30 pēc Latvijas laika policija sāka triecienuzbrukumu, lai atbrīvotu koncertzālē esošos ķīlniekus.

Operācija tika pabeigta aptuveni pusstundas laikā, taču pēc tam avoti policijā sniedza ziņas, ka teroristi koncertzālē noslepkavojuši aptuveni 100 cilvēkus.

Operācijas laikā trīs teroristi tika likvidēti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu