«Spektrs» piedāvā: 5 gaidītākās rudens filmas uz lielā ekrāna

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Kinofestivāls «Spektrs», kas no 23. novembra līdz 29. novembrim norisināsies «Kino Citadele», piedāvās noskatīties gan gaidītākās rudens un ziemas sezonas filmas, gan arī dažādus pārsteigumus, informē festivāla organizatoru un «Kinoblogeri.lv» pārstāvis Sergejs Timoņins. Jau trešo gadu pēc kārtas rudenī ir iespējams noskatīties ne tikai «Oskaru» sezonas aktuālās filmas, bet arī kinoblogeru organizēto kinofestivālu «Spektrs», kas notiks jau ceturto reizi.

 
Foto: publicitātes

«Straight Outta Compton»

Festivāls piedāvās skandalozo, aprunāto, atcelto un tomēr ekskluzīvā seansā sadarbībā ar «UzKino» demonstrēto biogrāfisko drāmu «Straight Outta Compton» par leģendāro repa supergrupu «N.W.A.» un tās dibinātājiem «Ice Cube», «Dr. Dre» un «Easy-E».

Astoņdesmito gadu beigas, Komptona, Kalifornija. Pieci melnādaini jaunieši cenšas izrauties no skarbās ielu vides, savu neapmierinātību un sāpi izliekot mūzikā. Viņu vārdi - Ice Cube, Dr. Dre, Easy-E, DJ Yella un M.C. Ren - drīzumā kļūs par hiphopa ikonām, bet grupas ceļš uz panākumiem ir grūtībām, ciešanām, sāpēm un ložu čaulām klāts… Filmā redzēsim arī tādas hiphopa leģendas kā Snoop Dogg, Tupac Shakur un Suge Knight.

Filmas veidotāji strādāja kā vienota ģimene - Ice Cube lomu filmā atveido viņa dēls, O’Shea Jackson Junior, filmēšana notika Komptonas ielās, bet tās režisors F. Gary Gray savulaik uzņēma arī vienu no ievērojamākajiem Ice Cube videoklipiem - dziesmai «It Was a Good Day». Visbeidzot, tieši šī filma iedvesmoja Dr. Dre ierakstīt jaunu un savu pēdējo albumu pēc 16 gadu pārtraukuma - «Compton: A Soundtrack».

 
Foto: publicitātes

«Stīvs Džobss»

Festivālā būs skatāma komerciāli neveiksmīgā Denija Boila, Maikla Fasbendera un Ārona Sorkina veidotā biogrāfiskā drāma «Stīvs Džobss», kas parāda svarīgākos brīžus Stīva Džobsa dzīvē.

Aktrise Keita Vinsleta jaunajā filmā spēlē kompānijas «Macintosh» bijušo mārketinga vadītāju Džoanu Hofmani, savukārt Sets Rogens - «Apple» līdzdibinātāja Stīva Vozņaka lomu. Filmā redzami arī tādi aktieri kā Džefs Danielss, Ketrina Vaterstone, Maikls Stulbargs, Sāra Snūka un Adams Šapiro, bet bērnu lomas atveido Perla Heinija-Žardēna, Riplija Sobo un Makenzija Mosa.

Filma sastāv no trīs lielām ainām. Katrā no tām būs attēlots laiks pirms kāda nozīmīga produkta iznākšanas - «Mac» datora 1984. gadā, «NeXT» datora 1990. gadā un «iPod» mūzikas atskaņotāja 2001. gadā.

 
Foto: publicitātes

«Spiegu tilts»

Festivālā būs skatāma arī kino smagsvara Stīvena Spīlberga jaunākā lente «Spiegu tilts» («Bridge of Spies»), kas ir Aukstā kara spiegu trilleris ar aktieri Tomu Henksu galvenajā lomā.

Dramatiskā trillera notikumi, kuri balstīti uz vēsturiskiem faktiem, stāsta par Bruklinas advokātu Džeimsu Donovanu, kurš tiek ierauts aukstā kara epicentrā. Kļūstot par aizstāvi ASV apcietinātam PSRS spiegam, CIP nosūta Donovanu veikt praktiski neiespējamu uzdevumu - panākt vienošanos par PSRS notvertā amerikāņu pilota atbrīvošanu...

 
«Baisās pasakas»
«Baisās pasakas» Foto: publicitātes

«Baisās pasakas»

Tāpat festivāls piedāvās itāļu režisora Mateo Garones filmu «Baisās pasakas» (Il racconto dei racconti), kurā spēlē Selma Hajeka, Vincents Kasels un Džons C.Reilijs.

Kāda karaliene tik izmisīgi vēlas bērnu, ka ir gatava uz visu – pat upurēt savu mīļoto un mieloties ar mītiska radījuma sirdi, ko pagatavojusi jaunava. Kādas zemes karalis – brunčumednieks, izbaudījis visu, ko vien šī pasaule spēj piedāvāt, iemīlas svešinieces balsī. Kāds cits karalis neveiksmīgi meklē precinieku savai vienīgajai meitai, taču pēkšņi viņa uzmanību sagrābj niecīga muša... Trīs stāsti, trīs pasakas, trīs mācības no trejdeviņām zemēm – itāļu režisors Mateo Garone filmā «Baisās pasakas» skatītājiem sarūpējis sižetiskus līkločus, savu scenāriju balstīdams 17. gadsimtā dzīvojušā neapoliešu dzejnieka un galmam tuvu stāvošā Džambatistas Bazila (Giambattista Basile) pasaku krājumā. Tajā atrodami aizmetņi pasakām par Dusošo skaistuli un Pelnrušķīti to agrīnajās, apzināti neizpušķotajās versijās, pirms tām klāt ķērās Šarls Pero, brāļi Grimmi un Hanss Kristians Andersens.

Filma nav ieteicama skatītājiem līdz 16 gadiem.

 
Foto: Kadrs no filmas

«Saldumus vai dzīvību»

Festivālā būs skatāma režisora Maikla Dohertija kulta šausmu komēdija «Saldumus vai dzīvību» («Trick 'r Treat». 2007), kas kinoteātrī līdz šim nav demonstrēta.

 
Foto: publicitātes

«Radījums»

Festivāla programmu papildina arī režisora Džona Kārpentera filma «Radījums», kurai šogad aprit 33 gadi, taču spriedze, atmosfēra un specefekti filmā joprojām paliek nepārspēti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu