«Prāta vētra»: Paldies dievam, ka mums nav naftas!

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Instagram

Grupas «Prāta vētra» dalībnieki intervijā Krievijas medijam «Life News» norādījuši, ka reālajā dzīvē naids starp krievu un latviešu tautības cilvēkiem Rīgā nav jūtams. «Dažreiz mums uzdod jautājumus par to, kā mēs, latvieši un krievi, Rīgā dzīvojam un kurš kuru apvaino. Mēs nekad to neesam jutuši un mums ir daudz krievu, latviešu un igauņu draugu,» stāstīja grupas solists Renārs Kaupers.

Mūziķis norādīja: lai kur grupa spēlētu - Rīgā, Londonā, Ņujorkā vai Maskavā -, tās koncertus apmeklē dažādu tautību cilvēki, kuri visi draudzīgi ir kopā.

Grupas bundzinieks Kaspars Roga piebilda, ka politiskās spēles vienmēr kādam ir izdevīgas, jo politika ir tāds pats bizness. Tam pierādījums, viņaprāt, ir tas, ka konflikti, «lai cik dīvaini tas būtu», ir izcēlušies tur, kur ir nafta. «Paldies dievam, ka mums nav naftas,» mūziķis jokoja, norādot, ka grupa nedarbojas politikā. «Mēs braucam uz šejieni, lai redzētu to cilvēku sejas, kuriem spēlējam,» viņš uzsvēra.

«Prāta vētra» pašlaik devusies koncerttūrē pa Krieviju, kuras laikā apmeklēs 11 pilsētas. Jau rīt, 14. novembrī, grupa uzstāsies Maskavā.

Kā ziņots, koncertturneja pa Krievijas pilsētām notiks, prezentējot izdevniecības «Warner Music Russia» paspārnē iznākušo albumu «7 steps of fresh air», kas ir albuma «7 soļi svaiga gaisa» angliskā versija.

Grupa jau iepriekš norādījusi, ka «savu mūziku spēlē cilvēkiem, nevis karogiem, un uzskata, ka kultūrai, tāpat kā sportam, ir jāstāv pāri politikai, jo tā ir tiešā saikne ar cilvēkiem sirds valodā».

Grupas līderis Kaupers jau maija beigās intervijā telekanālam LNT tika atzinis, ka, sākoties Ukrainas un Krievijas militārajam konfliktam, grupa «Prāta vētra» nopietni domājusi, vai koncertēt Krievijā. Grupa izšķīrusies saites ar Krieviju nesaraut, un Kaupers šādam lēmumam pamatojumu radis Bībelē, kur «nevienā brīdī nav minēts, ka tev kādam būtu jāpagriež mugura».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu