Foto: pēdējā gaitā izvada kino un teātra kostīmmākslinieci Večellu Varslavāni

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Šodien plkst. 13 Krematorijas Lielajā zālē notika atvadīšanās no mūžībā aizgājušās kino un teātra kostīmmākslinieces Večellas Varslavānes.

Varslavāne bijusi kostīmu māksliniece neskaitāmām filmām un teātra izrādēm. Viņa radījusi tērpus aktieriem filmās «Teātris», «Fotogrāfija ar sievieti un mežakuili», kā arī daudzu citu filmu varoņiem.

Savukārt teātrī Varslavāne veidojusi tērpus režisora Alvja Hermaņa iestudējumam «Vilkumuižas jaunkundzes», Kārļa Auškāpa iestudētajai izrādei «Visi koki Dieva doti» un citām izrādēm, bet no 2005.gada viņa tērpus veidoja piecām Indras Rogas izrādēm Latvijas Nacionālajā teātrī.

Par veidotajiem kostīmiem filmās «Fotogrāfija ar sievieti un mežakuili», «Teātris», «Aveņu vīns» un «Viktorija» Varslavāne saņēma «Lielā Kristapa» balvas, bet 2014.gadā viņa saņēma «Spēlmaņu nakts» balvu par mūža ieguldījumu teātra mākslā.

Nacionālā teātra direktora padomniece repertuāra jautājumos Ieva Struka savulaik vēstīja, ka Varslavāne ir leģenda, ne tikai pateicoties savam stilam, gaumes izjūtai vai profesionalitātei, bet arī krāšņajai personībai, sievišķīgajam šarmam un humora izjūtai. Varslavāne sākumā pabeidza juristus un tikai tad tērpu modelētājus Mākslas akadēmijā. Viņa bija viena no tām māksliniecēm, kas pelēkajā padomju vidē radīja un rādīja dzīves krāsainību - brīvu lidojumu dzīvē un savos darbos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu