Rasnačs: Lielākoties tiesvedību termiņi ir samazinājušies un saprātīgi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Lielā daļā tiesu lietu izskatīšanas termiņi ir samazinājušies, šodien savā prezentācijā par aktualitātēm tiesu sistēmā stāstīja tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK). Ministrs gan norādīja, ka nelielas problēmas ar lietu savlaicīgu izskatīšanu ir Augstākās tiesas Civillietu tiesu palātā, tomēr Rasnačs paskaidroja, ka tur situācija ir saprotama, jo ir uzkrājušās krīzes laika lietas.

Pārējās tiesās ar lietu izskatīšanas termiņiem un tiesvedību ilgumu viss esot kārtībā un tie ir saprātīgi.

Savukārt Augstākās tiesas un Tieslietu padomes priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs savā uzrunā stāstīja, ka jautājums par komunikāciju ar sabiedrību vienmēr ir bijis aktuāls. Viņš uzsvēra, ka tiesas taisnīgumam jābūt redzamam. Viņš atgādināja, ka komunikācija ar sabiedrību, savu spriedumu izskaidrošana veicina sabiedrības uzticēšanos tiesām, tomēr ir novērojams, ka šī uzticība ir zema, retoriski jautājot, kā izkļūt no šī neuzticības loka.

Tieslietu padomes vadītājs norādīja, ka ir vajadzīga tiesu komunikācijas stratēģija, atgādinot, ka Tieslietu padome apstiprināja divus svarīgus dokumentus: Tiesu sistēmas komunikācijas vadlīnijas un Tiesu komunikācijas stratēģiju.

Kā ziņots, šodien visi Latvijas tiesneši - rajonu un pilsētu tiesu, to zemesgrāmatu nodaļu, apgabaltiesu un Augstākās tiesas (AT) tiesneši - pulcējas uz ikgadējo Tiesnešu konferenci. Piedalīties konferencē un uzrunāt Latvijas tiesnešus aicināts Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Uz konferenci aicināta arī Valsts prezidenta izveidotā Tiesiskās vides pilnveides komisija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu