Lensa Ārmstronga «netīrā programma» uz lielā ekrāna

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Pirmizrādi piedzīvojusi šoruden Toronto kino festivālā, filma «Programma» («The Program»), kas no šodienas (13.11.) skatāma arī mūsu kinoteātros, uz lielā ekrāna pārceļ sporta žurnālista Deivida Volša grāmatas «Septiņi nāves grēki» lappušu spraigos notikumus, kas atklāj riteņbraukšanas leģendas, septiņu «Tour de France» uzvarētāju lauru ieguvēja Lensa Ārmstronga dzīvi.

Filmas pamatā ir riteņbraukšanas leģendas Ārmstronga ceļš no nevienam nezināma, vēzi uzveikuša riteņbraucēja līdz septiņu «Tour de France» titulu ieguvējam. Tikai dažiem bija zināms, kā viņš izcīnīja šos titulus un kas viņam palīdzēja to izdarīt - dopings. Emocionāls trilleris par nokļūšanu pasaules slavas zenītā un iekrišanu dziļākajā bezdibenī. Viņš bija leģenda, varonis un ... melis.

Ārmstronga lomā amerikāņu aktieris Bens Fosters, kurš pats lietojis dopingu, lai pienācīgi gatavotos lomai filmā. 34 gadus vecais Fosters atklāja, ka esot ievērojis Ārmstronga lietotos līdzekļus un devas, lai labāk saprastu lomu.

Gatavojoties lomai, Fosters trenējās kopā ar profesionāliem riteņbraucējiem. Dopinga lietošana notika ārsta uzraudzībā, taču filmēšanas laikā Fosters to neatklāja ne filmas režisoram Stīvenam Frīram, ne arī pārējiem aktieriem. Daudzi par dopinga lietošanu uzzināja tikai filmas pirmizrādē Toronto kinofestivālā.

Kā jau ziņots, leģendārais sportists Ārmstrongs 2013. gada sākumā atzinās ilgstošā dopinga lietošanā, kā rezultātā viņam tika piespriesta mūža diskvalifikācija ar atpakaļejošu laiku no 1998. gada 1.augusta, kā arī anulēti visi sasniegtie rezultāti. Ārmstrongs uzskata, ka laikā no 1999. līdz 2005. gadam, kad viņš dominēja «Tour de France» velobraucienos, uzvarot septiņas reizes pēc kārtas, gūt panākumus godīgi nebija iespējams, taču šobrīd gan tas varētu tikt izdarīts bez aizliegto vielu lietošanas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu