Timmam lielisks sniegums ULEB Eiropas kausa mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latviešu basketbolists Jānis Timma trešdien guva 20 punktus ULEB Eiropas kausa mačā, palīdzot viņa pārstāvētajai Krievijas komandai Sanktpēterburgas «Zeņit» savā laukumā ar 82:58 (22:23, 22:6, 26:11, 12:18) sagraut Turcijas vienību Stambulas «Bešiktaš Sompo Japan».

Timma šajā mačā laukumā pavadīja 20 minūtes un 41 sekundi, grozā raidīdams visus četrus divpunktu metienus un četrus no septiņiem tālmetieniem. Tāpat latvieša rēķinā četras atlēkušās bumbas, septiņas rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, viena kļūda, viena piezīme, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un 28 efektivitātes punkti.

Latvijas izlases basketbolists bija «Zeņit» komandas rezultatīvākais basketbolists.

Lai gan pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar 23:22 par labu Stambulas klubam, nākamie divi ceturkšņi tam bija pagalam neveiksmīgi, jo kopā tika gūti vien 17 punkti, bet «Zeņit» bija izrāvušies vadībā ar 70:40.

Timma vien pirms dažām dienām guva 23 punktus VTB Vienotās līgas mačā.

Ar piecām uzvarām tikpat spēlēs «Zeņit» komanda E apakšgrupā ieņem pirmo vietu, kas šajā pozīcijā ļāvis noslēgt arī pirmo sacensību apli.

Grupu turnīrā 36 komandas sadalītas sešās apakšgrupās pa sešām komandām katrā, kas izspēlēs divu apļu turnīru. Pirms izlozes komandas, balstoties uz ģeogrāfisko principu, bija sadalītas divās apakšgrupās.

Sacensību otro posmu sasniegs četras katras grupas labākās komandas, kurām pievienosies astoņas vienības, kas nepārvarēs ULEB Eirolīgas sacensību pirmo posmu. Šīs 32 komandas tiks sadalītas astoņās grupās pa četrām vienībām katrā, kas izspēlēs divu apļu turnīru.

Otro posmu pārvarēs katras grupas divas labākās komandas, kas pēc tam izspēlēs astotdaļfinālu, ceturtdaļfinālu, pusfinālu un finālu. Izslēgšanas turnīrā visās fāzēs uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā. Sacensību uzvarētāji kvalificēsies 2016./2017.gada ULEB Eirolīgas turnīram.

Aizvadītajā sezonā ULEB kausa izcīņā triumfēja Maskavas apgabala «Himki», ko trenēja Latvijā labi zināmais Lietuvas speciālists Rims Kurtinaitis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu