«Baltic Trail» mūziķu simpozijs turpina apvienot

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Astoņi mūziķi no Baltijas valstīm pavadīs intensīvu mūzikas producēšanas sesiju un diskusiju nedēļu nomaļajās Kuršu kāpas «Nida Art Colony» rezidencēs notiekošajā Baltijas valstu elektroniskās mūzikas mūziķu simpozijā «Baltic Trail». Ikgadējā simpozija tradīcija tika aizsākta 2013. gadā Liepājā, un šogad no 13. līdz 19. novembrim tā pirmo reizi norisināsies Lietuvā.

«Baltic Trail» 2015. gada izlaiduma klase sastāv no astoņiem jauniem māksliniekiem. Latviju simpozijā pārstāvēs jaunās paaudzes elektroniskās «interneta mūzikas» producents Kristaps Fabiāns Geikins (DJ W3C), multiinstrumentālists Jānis Ruņģis un vizuālais mākslinieks Mārtiņš Zutis. Lietuvu pārstāvēs jaunie nepieradinātās elektroniskās deju mūzikas virtuozi Miša Skalskis (96wrld), Ernestas Kaušylas (Brokenchord) un Pijus Meižis (Münpauzn). No Igaunijas ieradīsies vokāliste Anneliis Kits kopā ar folkmūzikas novatoru Meister Jaan.

«Baltic Trail» 2015. dalībnieku skaņdarbu atskaņošanas saraksts šeit:

Dalībnieki lielāko simpozija laiku pavadīs, daloties grupās un strādājot jaunās «Nida Art Colony» skaņu ierakstu studijās, atvēlot laiku āra ierakstu sesijām (field recording) un diskusijām, kā arī tiks organizētas lekcijas, kuras pasniegs lietuviešu producents Domas Strupinskas, igauņu komponists John Grzinich un vizuālās mākslas mākslinieks Gunnhildur no Islandes. Simpozija «augļi» tiks prezentēti interaktīvas skaņu izstādes formātā.

«Baltic Trail» (tulk. - Baltijas taka) savu nosaukumu ieguvusi par godu «Baltijas ceļam» – vēsturiskam notikumam 1989. gadā, kad aptuveni 2 miljoni cilvēku pāri visai Baltijai sadevās rokās, veidojot 600 km garu ķēdi, lai paustu savu vienotību.

Baltijas valstu elektroniskās mūzikas profesionāļu – producentu, vokālistu un instrumentālistu – pulcēšanas un saliedēšnas ideju ieviesa Latvijas mūzikas izdevniecības «Dirty Deal Audio» vadītājs Kristaps Puķītis sadarbībā ar producentu, DJ, MC un Lietuvas bītmeikeru paaudzes krusttēvu Vitalij Puzyriov jeb Vaiper Despotin.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu