Latvijas policisti devušies uz Slovēniju palīdzēt migrantu koordinēšanā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Diāna Lozko / LETA

Divdesmit Valsts policijas (VP) darbinieki pirmdien devušies uz Slovēniju palīdzēt slovēņu kolēģiem patvēruma meklētāju plūsmas regulēšanas jautājumā, informēja VP pārstāvis Toms Sadovskis.

RĪGA, Nov 10, -

Oktobra beigās Slovēnijas Iekšlietu ministrija lūgusi ES valstu palīdzību patvēruma meklētāju plūsmas koordinēšanā pēc tam, kad vienas diennakts laikā Slovēnijas robežu šķērsoja vairāk nekā 12 000 bēgļu.

Latvijas policija, tāpat kā pārējo Baltijas valstu policijas vienības, atsaukusies šim aicinājumam. Aptuveni 2000 kilometru garo ceļulīdz Slovēnijai policisti veikuši ar dienesta automašīnām pa sauszemi.

Galvenie policijas uzdevumi Slovēnijā būs sabiedriskās kārtības nodrošināšana, iespējamu pārkāpumu novēršana un patrulēšana kopā ar Slovēnijas kolēģiem. Kopā komandējumā plānots pavadīt mēnesi, kura laikā Latvijas policisti sniegs atbalstu, kā arī gūs būtisku pieredzi.

Uzturēšanās izdevumus Slovēnijā sedz Slovēnijas puse.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu