Rīgas ostā varētu atrasties Indijas pārstāvniecība un terminālis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Pašlaik ir veiktas visas nepieciešamās iestrādes, lai Rīgas ostā varētu atrasties Indijas pārstāvniecība un terminālis, kas Indijai būtu pirmais punkts ne tikai Latvijā, bet visā Baltijas reģionā, intervijā aģentūrai LETA sacīja Latvijas vēstnieks Indijā Aivars Groza.

Vaicāts, kā Latvija var izmantot Indijas valdības prioritāti - ekonomisko attīstību, vēstnieks norādīja, ka jaunā Indijas valdība tās premjerministra Narendra Modi vadībā izvirzījusi dažādas attīstību veicinošas prioritātes, tostarp fokusēšanos uz dažādu produktu ražošanu tieši Indijā, kā arī vairāku pilsētu rekonstrukcijas, kur tiks izmantotas gudrās tehnoloģijas satiksmē un attīrīšanas iekārtās.

«Piemēram, mēs esam panākuši, ka «CleanTech Latvia» jeb Latvijas Tīro tehnoloģiju klasteris ir guvis nozīmīgus kontaktus tālākās darbības attīstīšanai Indijā. Tāpat jāpiemin tranzīta iespējas,» sacīja vēstnieks, norādot, ka nākamā gada janvārī Mumbajā, kas ir viens no galvenajiem valsts finanšu un ekonomikas centriem, norisināsies ievērojama ostu konference, kurā piedalīsies arī Rīgas ostas pārstāvji.

Taujāts, cik ticams ir scenārijs, ka Rīgas ostā varētu atrasties Indijas pārstāvniecība un terminālis, vēstnieks atzina, ka prognozēt neko pilnīgi tieši nevar, jo pasaulē paralēli notiek dažādas lietas. «Taču es dotu kādus 70%. Tās ir pietiekami lielas cerības, lai mēs redzētu lauksaimniecības un farmakoloģijas virzību, bet tajā brīdī, kad pirmais punkts būs atklāts, maisam gals sāks vērties vaļā,» ir pārliecināts diplomāts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu