Ēģiptē saistībā ar Krievijas aviolainera katastrofu pārbauda viesnīcu personālu

LETA/TASS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ēģiptes likumsargi ievāc informāciju par darbiniekiem viesnīcās, kurās bija apmetušies 31.oktobrī Sīnāja pussalā katastrofu cietušā Krievijas aviolainera pasažieri, vēsta Ēģiptes mediji.

Pirmkārt, tiek pārbaudīts personāls, kuram bija tieša piekļuve tūristu numuriņiem, arī istabenes.

Jau nopratināti vairāk nekā 30 Šarm eš Šeihas lidostas darbinieki, kā arī Gaisa satiksmes un navigācijas pārvaldes darbinieki, tehniskās apkalpošanas personāls, kā arī lidsabiedrības «EgyptAir» darbinieki.

Šarm eš Šeihas lidostā ilgstoši bijušas problēmas drošības kontroles jomā, ziņu aģentūrai «Associated Press» atzinušas vairākas šīs lidostas amatpersonas.

Galvenais bagāžas skeneris bieži nav darbojies, pie vārtiem, pa kuriem lidmašīnām piegādāta pārtika un degviela, pārbaudes bijušas vājas, norādījušas amatpersonas.

Slikti atalgotie policisti, kas uzrauga rentgena iekārtas, ņēmuši kukuļus, sacīja viens no aģentūras sarunbiedriem.

«Es pat nevaru pateikt, cik daudz reižu esmu uzgājis ar narkotikām vai ieročiem pilnas somas, kuras viņi ļāvuši ienest par desmit eiro vai ko tamlīdzīgu,» viņš sacīja.

Kā ziņots, 31.oktobrī īsi pēc pacelšanās no Šarm eš Šeihas Sīnāja pussalā nogāzās Krievijas aviolaineris un katastrofā gāja bojā 224 cilvēki.

Katastrofas izmeklētāji ir «par 90% pārliecināti», ka troksnis, kas ir dzirdams «melnās kastes» ieraksta pēdējā sekundē, ir bumbas sprādziens, ziņu aģentūrai «Reuters» svētdien atzina izmeklēšanas komisijas loceklis.

Atbildību par aviokatastrofas izraisīšanu uzņēmās ar «Islāma valsti» saistīti kaujinieki, tomēr sākotnēji šie paziņojumi raisīja skepsi.

Eksperti skaidroja, ka kaujiniekiem nav tādu ieroču, lai notriektu lidmašīnu lielā augstumā, tomēr tagad arvien biežāk izskan pieņēmumi, ka eksploziju izraisījusi bumba, kas jau atradusies pašā lidmašīnā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu