«Lufthansa» stjuartu streiks pirmdien ietekmēs 113 000 pasažieru

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas lidsabiedrība «Lufthansa» ziņo, ka pirmdien reisu atcelšanas dēļ tiks ietekmēti 113 000 pasažieru, lidmašīnu apkalpojošajam personālam turpinot piektdien aizsākto streiku.

Aviokompānija norāda, ka streika dēļ pirmdien tiks atcelti 929 lidojumi no Frankfurtes, Diseldorfas un Minhenes.

Pirmdienas streiks ietekmēs trīs reizes vairāk reisu, nekā deviņas stundas ilgais streiks piektdien, un gandrīz divreiz vairāk lidojumu salīdzinājumā ar sestdien atceltajiem 520 reisiem.

Informācija liecina, ka svētdien lidojumi tikuši veikti kā ierasts.

Kā vēstīts, Vācijas lidmašīnu stjuartu arodbiedrība UFO pagājušās ceturtdienas vakarā noraidīja pēdējo no lidsabiedrības «Lufthansa» piedāvājumiem pensiju jautājumā un paziņoja, ka piektdien uzsāks nedēļu ilgu streiku.

Arodbiedrība ziņoja, ka turpmākās septiņas dienas iecerējusi streikot dažādās Vācijas lidostās.

UFO pieprasa, lai «Lufthansa» nesamazinātu savu ieguldījumu darbinieku pensiju fondos, un deva lidsabiedrībai laiku līdz ceturtdienai, lai tā pieņemtu arodbiedrības prasības.

Lai gan konflikts starp «Lufthansa» un UFO briedis jau divus gadus, šī ir pirmā reize, kad tas izvērties streikā.

«Lufthansa» cenšas samazināt izdevumus, sastopoties ar konkurenci, kuru rada tādas zemo cenu lidsabiedrības kā «Ryanair» un «Easyjet», taču tas novedis pie konfliktiem ar personālu.

Kopš pagājušā gada aprīļa lidsabiedrības piloti streikojuši jau 13 reizes, taču pēdējais streiks tika atsaukts, jo tiesa atzina, ka tas ir nelikumīgs.

Stjuartu domstarpības ar lidsabiedrības vadību ir atsevišķs jautājums un netiek saistīts ar pilotu streikiem.

UFO ceturtdien paziņoja, ka, ņemot vērā «Lufthansa» nespēju nākt klajā ar jauniem uzlabotiem priekšlikumiem, streiks ir nenovēršams.

Savukārt «Lufthansa» pauda nožēlu par īso brīdinājuma termiņu pirms stjuartu streika, norādot, ka tas nostāda pasažierus ļoti sarežģītā stāvoklī.

«Lufthansa» vēsta, ka streiks neskars lidsabiedrības meitasuzņēmumus «Germanwings», «Eurowings», «Air Dolomiti», «Austrian Airlines», «Brussels Airlines», «Lufthansa CityLine» un «Swiss».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu