Mencendorfa namā Bogustova fotoizstāde «Hardijs Lediņš NSRD 1987-1988»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Mencendorfa namā 10. novembrī plkst.18 tiks atklāta Māra Bogustova fotoizstāde «Hardijs Lediņš NSRD 1987-1988», informē Mencendorfa nama pārstāvji. Kā stāsta Bogustovs, doma veidot izstādi viņam radusies šogad, gadā, ko Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs pasludinājis par Hardija Lediņa gadu. «Kaut gan jau biju «Nebijušu sajūtu restaurācijas darbnīcā» (NSRD) šo tēmu prezentējis, iekļaujot to savā foto izstādes ekspozīcijā jau Vācijā kopš 1990. gada,» izsakās mākslinieks.

«Lediņš bija mans favorīts 1987. gadā un 1988. gadā. Viņš atstāja uz manu radošo darbību ļoti spilgtu iespaidu. Man sanāca sadarboties ar sev līdzīgi domājošo, laikam tāpēc šajā periodā Lediņš mani aicināja uz piecām performancēm pēc kārtas: performanci «Dr. Enesera binokulāro deju kursi» Salaspils Botāniskā dārza Palmu mājā, akciju «Pavasara tecīla», ikgadējo gājienu uz Bolderāju, pirmo «aptuvenās» mākslas izstādi Zinību namā un otro «aptuvenās» mākslas izstādi «Kurmis alā» Aizrobežu mākslas muzeja Velvju zālē,» par savām attiecībām ar Lediņu stāsta Bogustovs.

Bogustovs atklāj, ka 80. gadu beigās viņš strādājis kā modes fotogrāfs un veicis līgumdarbus dažādās izdevniecībā. Taču Lediņš ar saviem piedāvājumiem sadarboties viņam devis iespēju izslēgties no komerciāliem foto darbiem, un abu radošo personību sadarbība Bogustovam bijusi kā atslodze - darboties, fotografēt NSRD performances. «Šīs nebijušās sajūtas vēl šodien liek man par to pozitīvi domāt,» izsakās fotogrāfs.

Bogustova fotoizstāde «Hardijs Lediņš NSRD 1987-1988» Mencendorfa namā būs skatāma līdz 6. decembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu