Šokējoši kadri! Bēdīgi slavenā pērtiķu sitēja uzstājas Rīgas cirkā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

LTV1 raidījums «Kultūršoks» atklājis, ka šobrīd Rīgas cirkā uzstājas bēdīgi slavenā dresētāja Natālija Berežko, kuras vardarbība pret dzīvniekiem savulaik (pirms dažiem gadiem) ir fiksēta šokējošos videomateriālos. (Skat. video. Brīdinām, ka kadri ir nepatīkami!) Tajos redzams, kā Natālija Berežko sit pērtiķītim ar steku pa galvu un vardarbīgi grūž ar seju pret arēnas apmali.

Dzīvnieku tiesību organizācijas «Vita» aktīvistei pirms pāris gadiem izdevies slepeni nofilmēt, kā dresūru laikā Sanktpēterburgas cirkā tiek nežēlīgi sisti dažādi cirka dzīvnieki. Vienā no videomateriāliem redzams, kā dzīvnieku dresētāja Natālija Berežko sit pērtiķītim ar steku pa galvu un grūž ar seju pret arēnas apmali.

LTV1 raidījuma «Kultūršoks» žurnāliste Gunta Gaidamaviča atklājusi, ka šokējošajos videomateriālos redzamā dresētāja Natālija Berežko ar tiem pašiem dzīvniekiem šobrīd piedalās Rīgas cirka izrādē «Gigantisko strūklaku šovs».

«Šis nav pirmais gadījums, kad Rīgas cirkā uzstājas dresētāji, kuri ir pieķerti vardarbībā pret dzīvniekiem. Pieķerto dresētāju vārdi parasti ir mainīti vai netiek izpausti, lai apgrūtinātu viņu atpazīšanu,» saka organizācijas «Dzīvnieku brīvība» vadītājs Aivars Andersons. «Taču, pat ignorējot varmācīgo dresūru, dzīvnieku turēšanas apstākļi cirkā nespēj nodrošināt viņu vajadzības un sagādā tiem ciešanas.»

Jau ziņots, ka PVD nesen vērsies Zemkopības ministrijā, rosinot mainīt pastāvošo normatīvo regulējumu un aizliegt savvaļas sugu dzīvnieku izmantošanu cirkā. Daudzās Eiropas valstīs savvaļas sugu dzīvnieku izmantošana cirkos jau ir aizliegta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu