DVI lems par policijas lēmumu nesākt kriminālprocesu par noplūdušo NMPD video

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Datu valsts inspekcija (DVI) lems, vai nepārsūdzēt policijas lēmumu nesākt kriminālprocesu par noplūdušo video, kurā ātrās palīdzības mašīnā pa ceļam un slimnīcu redzams pacients.

Par septembra beigās noplūdušo video no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) inspekcija pārbaudi joprojām turpina.

BNS jau ziņoja, ka policija nav konstatējusi noziedzīga nodarījuma pazīmes, kā to paredz Krimināllikums, un kriminālprocesu neuzsāka.

Savukārt NMPD iekšējā pārbaudē neatrada cilvēku, kas video noplūdināja.

NMPD rīcībā neesot tādu metožu, lai noskaidrotu konkrētu personu, kura nodevusi video failu ar dienestu nesaistītām pusēm, šonedēļ pavēstīja dienesta pārstāve Ilze Bukša. Pēc DVI pārbaudes pabeigšanas NMPD lems par tālāko rīcību.

Noplūdušajā videoierakstā ir redzams bijušais Saeimas un Rīgas domes deputāts Andris Vilks un viņa neadekvātā rīcība. Redzams, ka viņš vairākas reizes arī iesit medicīnas personālam. Incidents notika šā gada februārī.

Kad martā mediji ziņoja, ka Vilks alkohola reibumā izraisījis nekārtības Austrumu slimnīcā, viņš nolika Saeimas deputāta mandātu. Pēc nesen publiskotā video internetā viņš nolika arī RD mandātu un izstājās no Nacionālās apvienības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu