F-1 pilote Volfa noslēgs savu braucējas karjeru

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) komandas «Williams» braucēja Sūzija Volfa no Skotijas gatavojas noslēgt savu karjeru un aiziet no motosporta, pavēstījusi vienība.

«Ir pienācis laiks kārt manu ķiveri uz vadzīša un noslēgt karjeru,» pavēstījusi pašreizējā «Williams» testa pilote. «Šis bijis neaprakstāms piedzīvojums ar kritumiem un kāpumiem. Jūtos priviliģēta, ka man izdevās savu kaislību pārvērst par savu profesiju.»

Pašlaik 32 gadus vecā Volfa «Williams» komandā attīstības programmas un testa pilote bijusi kopš 2012.gada. Pērn viņa kļuva par pirmo sievieti 22 gadu laikā, kura piedalījusies kādā no F-1 posma notikumiem, piedaloties Lielbritānijas «Grand Prix» brīvo treniņbraucienu sesijā.

Volfa braucējas karjeru sāka astoņu gadu vecumā, piedaloties kartingu sacensībās. Tāpat viņa startējusi arī Vācijas DTM salonautomašīnu čempionātā.

«Šo gadu laikā bija patīkami strādāt kopā ar Sūziju un redzēt, kā viņa ir attīstījusies kā braucēja. Viņas devums formulas uzlabošanā bijusi nozīmīga daļa mūsu attīstībā,» stāstīja «Williams» komandas vadītāja vietniece Klēra Viljamsa.

Iepriekš Volfa bija «Williams» komandas rezerves braucēja, taču maijā šo vietu ieņēma Adrians Zutils.

Volfa ir vadošās F-1 komandas «Mercedes» vadītāja Toto Volfa sieva.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu