Igaunija sūtīs policistus uz Slovēniju palīdzēt regulēt migrantu pieplūdumu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Igaunijas policijas un robežsardzes misija ESTPOL1 trešdien dosies uz Slovēniju, lai palīdzētu tai regulēt migrantu pieplūdumu, otrdien paziņoja Igaunijas Iekšlietu ministrija.

Ministrija neprecizēja, cik policistu tiks nosūtīti uz Slovēniju. Igaunijas Policijas un robežapsardzes preses dienestā aģentūrai BNS teica, ka misijā būs «vairak nekā desmit» policistu, un ka plānotais misijas ilgums ir viens mēnesis.

Jau vēstīts, ka 25.oktobrī notika migrācijas jautājumam veltīts minisamits, kurā piedalījās desmit ES dalībvalstu līderi, kā arī ārpus bloka esošo Albānijas, Maķedonijas un Serbijas pārstāvji. Samita beigās ta dalībnieki aicināja citas ES dalībvalstis nosūtīts 400 policistu uz Slovēniju, lai palīdzētu tai regulēt lielo migrantu skaita pieplūdumu.

Slovēnijā ir ievērojami pieaudzis migrantu pieplūdums, kopš Ungārija slēdza savas robežas nelegāliem migrantiem un viņu plūsma novirzījās uz rietumiem caur Horvātiju un Slovēniju.

Vairāk nekā 700 tūkstoši cilvēku, kas bēg no kara un nabadzības savā zemē, šogad ir ieradušies Eiropas Vidusjūras piekrastes valstīs. Lielākā daļa migrantu ierodas no Sīrijas, Afganistānas un Irākas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu