Oktobrī uzieti 173 maluzvejnieku tīkli lašu un taimiņu ieguvei

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vides inspektori oktobrī atraduši kopumā 173 maluzvejnieku ievietotus tīklus, kas bijuši domāti lašu un taimiņu ieguvei, informēja Valsts vides dienestā.

Oktobrī, kas bija pirmais lašu un taimiņu zvejas aizlieguma mēnesis, noformēti 29 administratīvā pārkāpuma protokoli, kā arī izrakstītas soda kvītis par makšķerēšanas un zvejas noteikumu neievērošanu.

Mēneša laikā soda naudas summa par lašu un taimiņu nelikumīgu ieguvi sasniegusi 1600 eiro, bet videi nodarītie zaudējumi par šo sugu zivju ieguvi bijuši 1430 eiro.

Vides inspektori novērojuši, ka visaktīvāk maluzvejnieki darbojas Kurzemē - Ventā mēneša laikā izņemti 63 bezsaimnieka zvejas tīkli, kas ir 36% no visiem oktobrī uzietajiem tīkliem. Pastiprināta maluzvejnieku aktivitāte fiksēta arī Vidzemē, Salas upes baseinā, kur 25.oktobra rītā aizturēti maluzvejnieki ar lašu lomu. Par notikušo noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, bet videi nodarītais zaudējums bijis 1430 eiro apmērā.

Maluzvejnieki uzdarbojas arī Rīgas līča piekrastē - tur inspektori kopumā atraduši 25 nelikumīgi ievietotus tīklus.

VVD atgādina, ka dabiski nārstojošo lašu un taimiņu nārsts notiks līdz novembra beigām. Tomēr ir iespējams, ka vietām tas var ieilgt. Dabiskajam nārstam šoruden traucē zemais ūdens līmenis un pārāk augsta gaisa temperatūra.

Zivju resursiem nodarīto zaudējumu apmērs par vienu nelikumīgi noķertu lasi ir 715 eiro, kas tiek piemērots papildus sodam par makšķerēšanas un zvejas noteikumu neievērošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu