Festivāls «Bildes 2015» aicina uz jauno dziesminieku koncertu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bildes.lv

Piešķirot pasākumam mierīgākus un atmosfēriskākus muzikālos toņus, arī 30. jubilejas gadā mūzikas un mākslas festivāla «Bildes 2015» akustisko priekšnesumu programmu papildinās publikas atsaucību iemantojušais jauno dziesminieku koncerts. Tas notiks mūzikas klubā «Kaļķu vārti» 4. novembrī plkst. 19, informē «Bilžu birojs».

Pazīstamais un romantiskais dziesminieks Kārlis Kazāks («Bildēs» kopš 2011. gada) norāda, ka jauno dziesminieku koncertu allaž izceļ pārsteiguma brīdis, jo «šajā pasākumā vienmēr dzirdami jauni, mazpazīstami mūziķi, un viņu sastapšana ir interesants piedzīvojums.» Nu jau pēdējos gadus iejūtoties arī dziesminieku koncerta vadītāja ampluā, K. Kazāks cer, ka ar savu vārdu spēj piesaistīt mūzikas mīļotājus atnākt un pievērst uzmanību jaunajiem mūziķiem, kuri ikdienā, iespējams, pagaidām vēl nav starmešu apspīdēti. Arī šoreiz, kā norāda dziedātājs, klausītājiem tiks piedāvāta krāsaina buķete ar dažādu mākslinieku priekšnesumiem vienuviet, ļaujot gūt visaptverošu priekšstatu par aktualitātēm Latvijas dziesminieku daiļrades pasaulē. Jāpiebilst, ka arī K. Kazāks trešdienas vakara gaitā ar klausītājiem sarunāsies muzikāli.

«Riga Reggae Acoustic»
«Riga Reggae Acoustic» Foto: www.bildes.lv

Iepriekš pieminētais pārsteiguma brīdis jauno dziesminieku koncertā slēpjas arī aiz apvienības nosaukuma «Riga Reggae Acoustic», kurā kopā ar domubiedriem uzstāsies populārais mūziķis, dīdžejs un niršanas instruktors Horens Stalbe (pirmoreiz festivālā 1992. gadā kopā ar ekstravaganto un ambiciozo hardcore funk grupu «F. Art»). H. Stalbe uzskata, ka «Bildes» vislabāk raksturo iezīme koncentrēt viena žanra koncertā teju visus aktuālākos, kā arī jaunākos konkrētās stilistikas mūziķus. «Šeit tiekas gan noturīgi kolektīvi un izpildītāji, gan jaunie censoņi, netrūkst arī eksperimentētgribētāju. Jautāsiet - kāpēc? Vienkārši – «Bildes» neapspiež radošo brīvību un ļauj mūziķiem būt sava ceļa gājējiem.» Šāds princips saskan ar H. Stalbes jauno grupu «Riga Reggae Acoustic» un tās sociāli un politiski aktīvo mūziku. Apvienība muzicē latviešu, angļu un krievu valodā, septiņu cilvēku sastāvā, jau gadu izpildot ideoloģisko regeju.

Tikmēr Mārtiņš Križevics («Bildēs» kopš 2012. gada, tolaik grupas «Klibs Taurenis» sastāvā uzstājās kopā ar Kārli Kazāku) koncerta vadītāja lomu ieņems otrdien, Folkkoncertā. Savukārt Jauno dziesminieku vakarā viņš kāps uz skatuves kopā ar Laimu Miltiņu un savu sešgadīgo meitu, izpildot vienu oriģinālkompozīciju un dziesmu no kādas bērnu grāmatiņas. «Es jūtu, kā laika gaitā aktīvi saplūstu ar festivālu. Nu jau tas kļuvis par manas ģimenes tradīciju – kopā dodamies uz «BILŽU» radošo nometni vasarā, pēc tam gaidām rudeni, kad koncertus varam gan klausīties no malas, gan tajos uzstāties. Mēs šo atmosfēru izbaudām,» stāsta M. Križevics. Pēc viņa domām, Jauno dziesminieku koncertā katram mūziķim piemīt savs neatkārtojamais rokraksts, raksturs un vēstījums, un saturiskā dažādība to padara atraktīvu un pievilcīgu gan māksliniekiem, gan publikai.

Mārtiņš Križevics
Mārtiņš Križevics Foto: www.bildes.lv

Jauno dziesminieku koncertā uzstāsies arī Laura Bicāne, Liene Grosa, Ilze Fārte, Mikus Frišfelds, Anete Kozlovska, Mikus Straume, Jānis Uplejs, Lauris Valters, Gatis Zotovs, Jānis Rūcis, Linda Maseļune, Elizabete Skudiķe.

Festivāla ietvaros mūzikas klubā «Kaļķu vārti» būs arī «FOLKKONCERTS» (3. novembrī). Savukārt Rīgas Kongresu nama Lielajā zālē apmeklētājus priecēs «JAUNO GRUPU un BILŽU VETERĀNU kopprojektu koncerts» (27. novembrī), «BILDĒS sevi pieteikušo un radošo personību kopprojektu koncerts» (28. novembrī), «Koncerts BĒRNIEM» (29. novembrī), ««BILŽU» VETERĀNU koncerts» (29. novembrī).

Biļetes uz koncertiem var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā: www.bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu