Goldinga apsūdz Glastonberijas festivāla rīkotājus seksismā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu dziedātāja Elija Goldinga (Ellie Goulding) nopēlusi mūzikas festivālu rīkotājus, jo tie neiekļaujot programmā pietiekami daudz sieviešu dzimuma izpildītājus.

28 gadus vecā dziedātāja norāda, ka seksisms esot izplatīts visā mūzikas industrijā. «Mani sadusmoja tas, ka Glastonberijas festivāla programmā absolūtais vairākums ir vīrieši,» mūziķe teica intervijā žurnālam «Cosmopolitan». «Mani sadusmo vīrieši, kuri sacer noniecinošus dziesmu tekstus par sievietēm, taču sievietes sāk par to runāt.»

Pagājušogad mūzikas festivālu rīkotāji saņēma nopēlumu par to, ka pietiekami netiekot pārstāvētas sievietes. Sociālajos tīklos tika publicēti Glastonberijas un Redingas festivālu plakāti, kuros atstāti tikai pavisam nedaudzie sieviešu izpildītāju vārdi.

Šogad grupa «Florence + the Machine» Glastonberijas festivālā aizvietoja amerikāņu rokgrupu «Foo Fighters». Taču dziedātāja Florense Velša ir vienīgā britu sieviete, kura uzstājusies uz «Pyramid» skatuves kopš 1999. gada, kad festivālu noslēdza grupa «Skunk Anansie».

Goldinga norādīja, ka priecājoties par Velšas uzstāšanos kā vienai no trim Glastonberijas festivāla galvenajiem viesiem. «Viss mainās, un man tas ļoti patīk,» teica dziedātāja.

Goldinga divas reizes uzstājusies Glastonberijas festivālā, taču ne kā galvenā izpildītāja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu