Foto: Aktrises Ievas Aleksandrovas-Eklones kleita izstādes laikā tiek apgleznota

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publiciātes foto

«Wear-Arts» – pasaulē lielākās valkājamās mākslas galerijas – ekspozīcija. Projekts apvieno modi ar Latvijā un pasaulē zināmu mākslinieku darbiem: Kristīnes Luīzes Avotiņas, Kārļa Padega, Edvarda Munka, Edgara Degā, Gustava Klimta, Anitras Bērziņas, Marka Rotko.

«Wear-Arts» mērķis ir atbalstīt un apvienot mākslas industrijas ar modi un ļaut sievietēm iegādāties tērpus ar iecienītāko mākslinieku darbu apdruku.

Izstādes atklāšanā talantīgā māksliniece Anitra Bērziņa apgleznoja tērpu, ko iznesa aktrise Ieva Aleksandrova-Eklone.

«Mani ir gleznojuši Jāzeps Pīgoznis un Biruta Baumane, bet« Wear-Arts» pasākumā kļuvu par Anitras Bērziņas «audeklu» vistiešākajā nozīmē - tika apgleznota kleita, kas bija man mugurā. Tas bija neparasts piedzīvojums! Diezin kāds būs kleitas tālākais liktenis...» aizdomājas Ieva.

Aktrisei vienmēr ir patikušas krāsainas un sievišķīgas kleitas. Dizaineres Mari Martin «Wear-Arts» kolekcijā ir vairāki tērpi, kurus aktrise vēlas redzēt savā garderobē.

«Tā ir iespēja paskatīties uz pasaulslaveniem mākslas darbiem no cita rakursa - uzvelkot mākslu sev mugurā. Kāpēc gan ne?» jautā Ieva.

Pasākumā viesi varēja baudīt rīta kafiju, apskatīt citus mākslas darbus, kuri tapuši uz kleitām, blūzēm, bītlenēm vai T-krekliem, un laiku pa laikam apskatīt, cik tālu māksliniece ir tikusi ar rīta galveno uzdevumu – apgleznot kleitu, kura ir mugurā Ievai.

Šis bija viens no retajiem pasākumiem, kurā viesi nedomāja doties prom, pirms nav pilnībā redzams rezultāts, un, redzot pabeigto kleitu tie neizklīda, bet vēl apsprieda skaisto kleitu, kā arī aprunājās ar gleznotāju par mākslu.

Pasākumu apmeklēja aktrise Ieva Aleksandrova-Eklone, modele Diāna Kubasova, kā arī Laura Reinika māsa Rūta un citi mākslas un modes cienītāji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu