Latviešiem panākumi Eiropas Nāciju kausā enduro

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIM Europe

Aizvadītajā nedēļas nogalē Vācijā, Rudensdorfā tika aizvadīts noslēdzošais Eiropas čempionāta posms enduro, kas vienlaikus bija arī Eiropas Nāciju kauss šajā sporta veidā. Trīs dienas ilgo sacensību rezultātā Latvijas Veterānu izlase izcīnīja augsto 3.vietu, bet Latvijas Nacionālā izlase - 10.vietu.

Latviju Eiropas Nāciju kausā Enduro pārstāvēja divas komandas septiņu sportistu sastāvā - Latvijas Nacionālo izlasi veidoja Edgars Siliņš, Kristians Evarsons un Gustavs Kundziņš, savukārt Latvijas senioru izlasi pārstāvēja Jānis un Einārs Vinteri, Jānis Rasmanis un Artūrs Robežnieks. Lai gan sacensības sakās jau piektdien, oficiālās cīņas sākās tikai sestdien. Labāko rezultātu uzrādīja tieši Veterānu komanda, ieņemot augsto trešo vietu sacensību kopvērtējumā. Taču labs sniegums kopvērtējumā bija arī no Nacionālās izlases, jo Latvijas sportistiem izdevās noslēgt labāko desmitnieku.

Foto: FIM Europe

Individuāli pēc aizvadītajām garajām sacensībām Siliņa labākais rezultāts bija 6.vieta, Evarsonam 9.vieta un Eināram Vinteram - 8.vieta. Diemžēl gan Kundziņš, gan Jānis Vinters otrajā dienā nesasniedza finišu. Savukārt Jānis Rasmanis pēc divu dienu cīņām ierindojās 14.pozīcijā, Artūrs Robežnieks – 15.pozīcijā.

Enduro komisijas vadītājs Jurģis Bergs pēc sacensībām atzina, ka sacensību trase bija ļoti grūta, ar stāviem, akmeņainiem kalniem, taču laika apstākļi bija sacīkstēm ļoti labvēlīgi, un izlase ir gandarīta par padarīto.

Sacensības Vācijā sākās jau piektdienas vakarā, kad vairāk nekā 130 sportisti no dažādām valstīm tumsā aizvadīja sacensību pārbaudes braucienu. Pamata sacensības norisinājās sestdien un svētdien, kad sportistiem bija jāveic vairākas vismaz 60 km garas trases sekcijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu