Zatlers: Nav pārliecības par esošās valdības spējām virzīt valsti uz attīstību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Esošā valdība ir speciālistu un ekspertu valdība - tā prot strādāt tehniski, taču atklāts ir jautājums par tās spēju virzīt valsti uz attīstību, šorīt LNT raidījumā «900 sekundes» teica kādreizējais Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Zatlers sacīja, ka ilgus gadus sabiedrībā bijusi vēlēšanās pēc šādas tehniskas valdības. Vairāku ministru darba pieredze valsts pārvaldē nākusi par labu prezidentūras laikā, viņš norādīja, vienlaikus gan minot, ka, lai gan tehniskums pozitīvi vērtējams ikdienas darbā, tas neradot pārliecību ilgtermiņā.

Viņaprāt, esošā valdība «neizstaro» pievilcību un cerību. Pietrūkst jaunā politika, viņš norādīja, kā piemēru minot valdības nespēju «pacelt» demogrāfijas jautājumu politiskā līmenī. «Demogrāfijas programma ir pilnīgi pamesta novārtā. Jaunie cilvēki vecumā no 20 līdz 40 gadiem grib prognozējamību,» sacīja Zatlers. «Likās, ka vienreiz pakliegsim un viss būs kārtībā, bet tai ir jābūt ilgtermiņa programmai. Katru dienu valstij ir jāatgādina jaunajām ģimenēm - mēs gaidām jūsu pēcnācējus,» pauda eksprezidents.

Jau ziņots, ka otrdienas valdības sēdē ministriem būs jāatskaitās par paveikto gada laikā, kā arī par aktuālajiem jautājumiem, pie kuriem vēl jāstrādā. Laimdotas Straujumas (V) vadītajai valdībai nākamnedēļ, 5.novembrī, aprit gads kopš tās apstiprināšanas pēc 12.Saeimas vēlēšanām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu