Festivāla «Bildes 2015» akustisko daļu ievadīs folkkoncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bildes.lv

Festivāla «Bildes 2015» akustisko daļu 3. novembrī plkst.19 mūzikas klubā «Kaļķu vārti» ievadīs folkkoncerts, informē «Bilžu birojā».

Folkmūzikas izpildītājs Andris Mucenieks uzskata, ka folkmūzika ir ļoti piemērots žanrs mākslinieciskās dažādības un jēgpilnu vēstījumu paušanai. Līdz ar to folkkoncerts, viņaprāt, ir pasākums, kas pulcē noteiktu konkrēto muzikālo kvalitāšu cienītāju loku. Mucenieks šogad klausītājiem piedāvās vēl nedzirdētu kompozīciju - dziesmu ar Imanta Ziedoņa vārdiem.

Koncertā uzstāsies arī dziesminieks Āris Ziemelis ar sievu Sandru Bulu. Koncertā mūziķi izpildīs divas liriskas dziesmas. Viena no tām - Vara Vētras kompozīcija «Māmiņai», savukārt otra līdz pat koncerta norises dienai tiks paturēta noslēpumā.

Tāpat folkkoncertā uzstāsies Ieva Akuratere un Aivars Hermanis, Valdis Atāls, Anta Eņģele, Jānis Jansons, Agita Kaužēna, Uldis Kākulis, Ilze Kovere, Elīna Līce, Ēriks Loks, Arnis Miltiņš un Laima Miltiņa, Uldis Ozols un Matīss Ozols, Egons Pičners, Austra Pumpure, Uldis Punkstiņš, Inese Sērdiene, «Stiprās sievas», Haralds Sīmanis.

Koncertu vadīs Laima Miltiņa un Mārtiņš Križevics.

Festivāla gaitā mūzikas klubā «Kaļķu vārti» 4. novembrī būs klausāms arī «Jauno dziesminieku koncerts».

Kā ziņots, festivāls, kas šogad svin savu 30 gadu jubileju, piedāvās astoņus dažādu žanru koncertus un trīs izstādes. Mūzikas cienītājus tradicionāli priecēs folkmūziķi, jaunie dziesminieki, kā arī pašmāju blūza un džeza mūziķi.

Festivāla laikā uz skatuves būs iespēja vērot arī jaunos mūzikas censoņus un festivāla veterānus. Būs arī radošo personību uzstāšanās un koncerts pašiem mazākajiem, kurā piedalīsies daudzi Latvijā populāri bērnu muzikālie kolektīvi.

Novembra sākumā būs iespēja apmeklēt folkkoncertu un jauno dziesminieku koncertu, bet no 27.novembra līdz 29.novembrim festivāla koncerti notiks Rīgas Kongresu namā. Šajā laikā festivāla programmā būs iekļauts jauno grupu un «Bilžu» veterānu kopprojektu koncerts, «Bildēs» sevi pieteikušo grupu un radošo personību kopprojektu koncerts, koncerts bērniem un «Bilžu» veterānu koncerts.

Savukārt festivāla «Bildes» izstādes ir skatāmas Līvu laukumā, tirdzniecības centrā «Spice», kā arī «Spice Home».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu