Prokopčukai astotā vieta Ņujorkas maratonā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas labākā garo distanču skrējēja Jeļena Prokopčuka svētdien izcīnīja astoto vietu prestižajā Ņujorkas maratonā.

Divkārtējā sacensību čempione distanci noslēdza pēc divām stundām, 28 minūtēm un 46 sekundēm.

Uzvaru otro gadu pēc kārtas guva Marija Keitani no Kenijas, finišējot pēc divām stundām, 24 minūtēm un 25 sekundēm. Viņai sekoja etiopietes Aselefeča Mergia un Tigista Tufa, bet ceturtā bija portugāliete Sāra Moreira.

Kaut distances sākumā 39 gadus vecā Prokopčuka turējās ar līderēm, ap 15 kilometru atzīmi viņa sāka atpalikt no vadošajām sportistēm. Kaut neilgi pirms 30 kilometru šķērsošanas viņa atgriezās pirmajā desmitniekā, tobrīd sportistes jau bija izretojušās un daudz augstāk Latvijas rekordistei neizdevās pakāpties.

Šis Prokopčukai bija divdesmitais maratons karjerā un visās 20 reizēs viņa spējusi sasniegt finišu.

Kā zināms, 2005. un 2006.gada čempionei Prokopčukai bija sestais augstākais personiskais rekords no šī gada dalībniecēm.

Citās reizēs viņa Ņujorkā guvusi trešo (2007. un 2013.gadā), ceturto (2014.gadā) un piekto (2004.gadā) vietu.

Ņujorkas maratons norisinās jau kopš 1970.gada un kļuvis par lielāko pasaulē.

Kā zināms, Prokopčuka jau kādu laiku mīklaini izsakās par savu nākotni, liekot vedināt uz domām, ka drīzumā grasās noslēgt karjeru. Iepriekš sportiste atzina, ka, iespējams, šogad aizvadīs pēdējo maratonu savā karjerā. Ņujorkas maratonā Prokopčuka oficiāli izpildījusi Riodežaneiro olimpisko spēļu normatīvu, tomēr līdz šim viņa lielu entuziasmu saistībā ar startēšanu nākamgad gaidāmajās sacensībās nav izrādījusi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu