RFW 5.diena: Dace Bahmann, Deeply Personal, Katya Katya Shehurina, Lena Lumelsky

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / RFW

RIGA FASHION WEEK 5. dienā savas jaunākās 2016. gada pavasara/vasaras kolekcijas prezentēja vairāki modes mākslinieki no Latvijas un ārzemēm. Piektajā dienā Dace Bahmann, Deeply Personal, Katya Katya Shehurina un Lena Lumelsky skates.

Dace Bahmann (Latvija)

Zīmola DACE BAHMANN kolekcijā kā viena no dominējošajām krāsām ir izvēlēta baltā - kā brīvdienu un atpūtas simbols. Balto krāsu kolekcijā papildina zaļais, zelts un rozā toņi. Jaunās sezonas tēlā apvienots dienvidniecisks temperaments ar skandināvu lakonismu, ko caurstrāvo sportiski aristokrātisks vieglums; dizainere izmanto koķetus volānus un flises, lakoniskas un ģeometriskas formas. Dizaineri iedvesmojusi arī augu daudzveidīgā pasaule, to silueti un zaļā toņa dažādās nianses. Kolekcija veidota no trim savā starpā kontrastējošiem materiāliem - zīda, kokvilnas un ādas.

Deeply Personal (Latvija)

Deeply Personal ir sieviešu modes apģērbu zīmols, ko radījusi Elīna Vanaga. Tas ir personīgs stāsts par apģērbu, kas atspoguļo tā valkātāju - aktīvu sabiedrības sievieti, kurai piemīt viņas īpašās mazās vājības. Tā ir sieviete, kura ikdienā veiksmīgi balansē starp karjeru un ģimeni; sieviete, kura savās ikdienas gaitās vienmēr vēlas justies ērti un pārliecinoši. Dizaineres mērķis ir radīt mūsdienīgu un sievišķīgu apģērbu, kas sevī apvienotu inovatīvu, taču vienkāršu piegriezumu. Tās ir lietas, kurām piemīt rotaļīgums starp raupjo un trauslo, starp vīrišķo un sievišķo, veidojot neparedzamus, savā starpā viegli savienojumus siluetus.

Katya Katya Shehurina (Latvija)

Šajā kolekcijā savijās divas tēmas - modernā baleta jutekliskums un ārējais vieglums un angļu karalienes Elizabetes I karaliskā harisma. Kolekciju raksturo sievišķīgie silueti, vieglās un apjomīgās formas, ar rokām darinātie izšuvumi ar pērlēm un kristāliem, krāsu palete no maigā violeti pelēkā un bēšā līdz piesātināti sarkanajam un melnas un baltas krāsu kombinācijas. Jutekliskas mežģīnes, tafts, kas čaukst katrā solī, viegls tills - visi kolekcijā izmantotie audumi liek sievietei atcerēties, ka galvenā sievietes vara slēpjas viņas vājumā.

Lena Lumelsky (Beļģija)

Zīmola Lena Lumelsky būtība ir amatieru rūpīgi darināts apģērbs, kas piemērots cilvēkiem ar izjūtām un sapratni. 2016.gada pavasara/vasaras kolekcijas nosaukums ir «Regicide», kas apzīmē ar iepriekšēju nodomu plānotu monarha nogalināšanu. Tā veidota, atsaucot atmiņā sešas dažādos vēstures periodos dzīvojošas princeses un karalienes. Tas ir stāsts par viņu dzīvi, nāvi un laika gaitā izveidotajām leģendām. Katrai karalienei ir veltīta sava kleita, kas veidota no dažādiem simbolu, devīžu un datumu izšuvumiem. Jaunās kolekcijas siluetu galvenokārt raksturo seno laiku ciešā korsete, kas pārveidota modernās un mūsdienīgās formās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu