Vins Dīzels eksperimentē fantastikas žanrā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Jau šo piektdien, 30. oktobrī, Helovīna noskaņā Latvijas kinoteātros pirmizrādi piedzīvos nervus kutinošs fantastikas kino stāsts «Pēdējais raganu mednieks» («Last Witch Hunter»). Tajā galveno lomu atveido viens no Holivudas spožākajiem asa sižeta filmu aktieriem – Vins Dīzels.

Šīs ietekmīgās kino personības, kulta filmu sēriju «Ātrs un bez žēlastības» («The Fast and the Furious») zvaigznes parādīšanās uz lielajiem ekrāniem nav vienīgais iemesls, kādēļ fantastikas trillerim «Pēdējais raganu mednieks» visā pasaulē jau tiek piešķirts potenciālā kases grāvēja statuss. Filmas trumpis ir viss spēcīgais aktieru ansamblis. Kopā ar Vinu Dīzelu episkajā trillerī ar fantastikas elementiem piedalās «Oskara» balvu ieguvējs Maikls Keins, talantīgais fantastikas kino aktieris Elija Vuds un kulta TV seriāla «Troņu spēle» («Game of Thrones») zvaigzne Roza Leslija.

Spožais aktieru ansamblis aizved skatītājus elpu aizraujošā pasaulē, kur mīt nežēlīgas un ļaunas raganas, kuras vēlas iznīcināt cilvēci. Vienīgais, kuram ir pa spēkam apturēt šo apokaliptisko plānu, ir Kolders – drošsirdīgs cīnītājs, kurš jau reiz spēja uzvarēt šķietami neuzveicamo raganu karalieni. Tiesa, pirms nāves ļaunā karaliene paspēja nolādēt Kolderu, uz visiem laikiem liedzot viņam iespēju satikt sievu un meitu. Gadsimtiem ilgi cīnījies pret raganām un to kalpiem, Kolders attopas, ka arī mūsdienās eksistē raganas un tās atkal ir nolēmušas pazudināt cilvēci.

Filmas «Pēdējais raganu mednieks» pirmizrāžu intervijās aktieris Vins Dīzels atzinis, ka šis ir viens no viņa nozīmīgākajiem kino darbiem: «

Es ilgi gaidīju šo filmu. Vismaz gadus desmit, piecpadsmit. Tas tāpēc, ka mani personīgie profesionālie standarti fantastikas žanram ir ļoti augsti.

Es vēlējos filmēties tikai tādā fantastikas filmā, kuras stāsts slēpj sevī aizraujošus informācijas un morāles slāņus. Tādā, kur satiekas pasaules vēsture un kultūra. Patiesībā producentiem biju īsta sodība, jo biju tas, kurš pateica, ka mums vajag šai filmai Maiklu Keinu, Eliju Vudu un Rozu Lesliju. Man bija vienalga, kā viņi to dabūs gatavu. Tikai ar tādu noteikumu biju gatavs filmēties šajā kino stāstā.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu