Sākas festivāls «Porta»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ sāksies nu jau piecpadsmitais pasaules mūzikas festivāls «Porta». Festivāla pirmajā koncertā mūzikas namā «Daile» 31. oktobrī uzstāsies basku zemes pārstāvji «Oreka TX», kuru arsenālā ir unikāls basku senču sitamais instruments čalaparta (txalaparta), kas pēc skanējuma atgādina zirga pakavu klaboņu.

Pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados šis instruments bija gandrīz izzudis, taču, pateicoties folkloras kustības entuziastiem, atgriezās apritē.

Koncertā uzstāsies arī mūsu pusē labi zināmie gruzīnu jeb georgiešu mūziķi «The Shin». Viņi festivālā uzstāsies kopā ar ar latviešu mūziķiem no «Pūces etnogrāfiskā orķestra».

Kā arī portugāļu kolektīvs «Oquestrada», kuru Eiropas festivālos dēvē par «Laimīgu mūziku no Portugāles». Piecu mūziķu grupa no Lisabonas atskaņo mūziku portugāļu, spāņu, kreolu un franču valodās, balansējot starp fadu smeldzīgumu un Kaboverdes funana aizrautīgo, pārgalvīgo dejiskumu. Eksotiskā, nedaudz piesmakušā balsī dziedošā grupas soliste Miranda kā krāšņs tauriņš burtiski izdejo visas dziesmas, kurās valda patiess dzīvesprieks un sirsnība.

Detalizēta programma šeit: festivalporta.lv

«Oquestrada» uzstāsies arī Ogres kultūras centra Lielajā zālē 1. novembrī plkst.16.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu