Sandija Semjonova jaunās dokumentālās filmas pirmizrāde piedzīvo aplausu vētru

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

30. oktobrī kinoteātros visā Latvijā uz lielajiem ekrāniem nonāks dokumentālā filma «Prāta Vētra: starp krastiem», kuras sižets seko līdzi leģendārās Jelgavas grupas «Prāta Vētra» attīstībai Latvijas un pasaules vēstures notikumu kontekstā. Filmā būs redzami unikāli kadri no grupas privātajiem, kā arī Latvijas Televīzijas arhīviem.

«Filma ir mēģinājums atbildēt uz jautājumiem:

kas ir tas, kas veido «Prāta Vētras» fenomenu,

kādēļ cilvēki viņus mīl un reizē arī kritizē, kā grupa ir spējusi uzveikt daudzās krīzes un tomēr palikt kopā jau 25 gadus? Nu jau viņi ir daļa no mūsu nacionālās identitātes. Varētu šķist, ka veidot filmu par «Prāta Vētru» ir panākumus sološs pasākums, taču patiesībā viņi ir snieguši tik daudz interviju kā neviens un sākumā šķiet, ka par viņiem jau zinām visu,» stāsta viens no filmas veidotājiem Sandijs Semjonovs.

«Izpēte pirms filmas uzņemšanas sākās, kad Kaspara Rogas mamma mums uzticēja kopš grupas dibināšanas rūpīgi krātās publikācijas un intervijas. Tie ir vairāki desmiti sējumu! Tika caurskatītas neskaitāmas stundas ar arhīva videomateriāliem – grupas pašu filmētais, mājas video, televīzijas raidījumi un videoklipi.

Vēlējāmies atklāt vairāk puišu personības un savstarpējās attiecības.

Tas bija liels izaicinājums, jo viņi ir profesionāļi un kameras klātbūtni jūt pat neskatoties,» papildina otrs filmas veidotājs Gundars Rēders.

Filma «Prāta Vētra: starp krastiem» ir dokumentāls stāsts par četriem draugiem. Par četriem atšķirīgiem, taču sirdī līdzīgiem skolas biedriem. Viņi piedzima septiņdesmito gadu vidū, izauga ar padomju multenēm un tukšajiem veikalu plauktiem, mūsu valsts neatkarības priekšvakarā izveidojot jaunu grupu «Prāta Vētra». Tas ir stāsts par «Prāta Vētras» un mūsu valsts ceļu. Par nepadošanos un spītību. Par neatlaidību, krišanu un atkal celšanos. Pirmo reizi grupa atklāti stāstīs par kopābūšanu, krīzēm un prieka brīžiem. Šī būs arī iespēja būt klāt grupas jaunākā albuma «7 soļi svaiga gaisa» tapšanā Berlīnē.

Filmas veidotāji - Sandijs Semjonovs, Audinga Kucinskaite, Undīne Buka, Gundars Rēders, Edgars Dubrovskis. Filma tapusi studijā «SKUBA films». Filmu atbalsta Nacionālais Kino centrs un «Latvijas Dzelzceļš». Filmā piedalās Renārs Kaupers, Jānis Jubalts, Māris Mihelsons, Kaspars Roga.

No 30. oktobra filma būs skatāma kinoteātros Rīgā, Ventspilī, Valmierā, Liepājā, Cēsīs, Siguldā, Daugavpilī, Rēzeknē un vēlāk arī citās pilsētās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu