Pārdošanā nonācis jaunais Lexus RX

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lexus

Nupat pārdošanā nonācis premium SUV segmenta pionieris Lexus RX. Precīzāk sakot - šā modeļa ceturtā paaudze.

Veidojot jauno RX, Lexus inženieri un dizaineri ir pilnveidojuši ne tikai tehniku, bet diezgan ievērojami arī ārējo dizainu, kā arī salona apdari un izvēles iespējas. Tāpat ir palielināts arī pieejamo virsbūves krāsu klāsts. Jaunā RX 450h hibrīda spēka avots ir 3,5 litru V6 benzīna dzinējs kombinācijā ar diviem elektromotoriem. Šīs spēkstacijas kopējā jauda sasniedz 313 zirgspēkus, bet vidējais patēriņš kombinētajā ciklā ir 5,3 litri uz 100 kilometriem. CO2 izmešu izteiksmē tie ir 122 g uz kilometru.

Ārējā dizainā ir nepārprotami atpazīstama japāņu zīmolam raksturīgā drosmīgā dizaina valoda L-finesse, kuru ir nesuši visi pēdējos gados izlaistie jaunie Lexus modeļi. Jaunais RX, salīdzinot ar iepriekšējo modeli, ir ievērojami izteiksmīgāks un drosmīgāks, turklāt arī lielāks - garumā tas audzis par 120 mm, bet platumā par 10 mm. Pateicoties platākai garenbāzei, aizmugures sēdekļu pasažieriem ir vairāk vietas kājām. Jaunās paaudzes modeļa SUV braukšanas īpašības ir noslīpējuši Lexus LFA superauto projekta inženieri, smalki noskaņojot piekari un stūres sistēmu.

Veidojot pirmklasīgo interjeru, galvenā uzmanība ir pievērsta funkcionalitātei un komfortam; ir izmantoti rūpīgi izvēlēti kvalitatīvi salona materiāli, tai skaitā ar lāzeru apstrādātas un ar rokām pulētas dekoratīvās koka līstes, kuras veidojuši Yamaha klaviermeistari.

Luxury komforta aprīkojumā ar vislabāko aprīkojumu ietilpst arī Lexus multimediju un navigācijas sistēma ar 12,3 collu ekrānu, Mark Levinson Premium Surround skaņas sistēma ar 15 skandām, adaptīvo tālo gaismu sistēma (AHS), viedtālruņa bezvadu uzlāde un 360° kamera ar panorāmas skatu, kas uz ekrāna sniedz norādījumus manevrēšanai. Papildus ikviena jaunā RX standarta aprīkojumā ir Lexus visjaunākā drošības pakete Lexus Safety System ar dažādām aktīvās un pasīvās drošības funkcijām, piemēram, pirmssadursmes brīdinājuma sistēma ar gājēju atpazīšanu, brīdinājums par izbraukšanu no joslas un noturēšanas uz joslas sistēmu, arī adaptīva ātruma uzturēšana un tālo gaismu automātiska ieslēgšana.

Foto: Lexus

Pirmais Lexus RX tirgū nonāca 1998. gadā. Trīs paaudzēs RX ir kļuvis par Lexus populārāko modeli, jo visā pasaulē līdz šim pārdoti vairāk nekā 2,2 miljoni šā modeļa eksemplāru. Lexus ir arī pirmais zīmols, kas šajā segmentā ieviesa hibrīda tehnoloģiju.

Gadu gaitā Lexus RX ir kļuvis par vietējā auto tirgus iecienītāko hibrīda transportlīdzekli - mazliet vairāk nekā desmit gados Latvijā ir pārdoti aptuveni 700 pilna hibrīda RX modeļu.

RX ar hibrīda piedziņu maksās no 64 550 eiro. Vislabākā aprīkojuma pilna hibrīda Lexus ar panorāmas jumtu modeļa cena ir 81 960 eiro. Ar 2 litru benzīna turbo motoru apgādāts RX 200t Comfort aprīkojuma līmenī tikmēr maksās no 55 990 eiro.

Lexus hibrīda modeļu sastāvā ietilpst 7 modeļi: kompaktais hetčbeks CT 200h, sportiskie sedani IS 300h, GS 300h un GS 450h, pilsētas krossovers NX300h, pilnpiedziņas SUV RX 450h un luksusklases sedans LS 600h.

Foto: Lexus
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu