Danilāns: «Kafija ir «labāks zēns» nekā tēja»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Izdevniecība «Avots» laidusi klajā pieredzējuša ārsta, gastroenterologa Anatolija Danilāna grāmatu «Par ilgu un laimīgu dzīvošanu», kurā lakoniskā manierē autors stāsta lasītājiem, kas ir vērtīgs un kas nav. Piemēram, viens no «labajiem zēniem» ir kafija. Kofeīnu saturošā kafija stiprina aknas, pasargā kafijas dzērājus no aknu un resnās zarnas vēža.

Danilāns šajā izdevumā piedāvā viegli uztveramus un bagātīgi ilustrētus padomus par lietām, kas darāmas, lai baudītu labāku dzīves kvalitāti, gadiem ritot.

Uzzinām, kas (un kāpēc) ēdams: piemēram, vai olas, piena produkti un kafija nāk par labu vai kaitē, un kādēļ tā. Kāpēc svarīgi uzņemt D vitamīnu un kā ķermeni ietekmē dažādas fiziskās aktivitātes? Kālab svarīgi smaidīt no sirds un domāt gaišas domas.

«Par ilgu un laimīgu dzīvošanu»
«Par ilgu un laimīgu dzīvošanu» Foto: publicitātes

Noslēgumā dakteris min, ka labāk zina katra organisms pats, tā ka viņa vārdi nav uztverami kā bezierunu recepte laimīgai dzīvei, jo galu galā katra paša individuālais viedoklis ir liela dzīves kvalitātes sastāvdaļa. Taču izvēlēties ir daudz vieglāk, ja saprotam, kā tieši ēdiens, fiziskā aktivitāte un prāta stāvoklis ietekmē to, ko dēvējam visaptverošajā vārdā «dzīve».

Autora vēstījums ir lakonisks, humora piesātināts, tālab uzrunās arī tos, kas medicīnas smalkumos iedziļināties nevēlas.

80 lpp., mīkstie vāki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu