Privatizācijas aģentūrai piederošā «Hiponia» ieceļ jaunu valdi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no Google Maps

VAS «Privatizācijas aģentūra» piederošā SIA «Hiponia» iecēlusi jaunu valdi, informē «Privatizācijas aģentūras» pārstāvji.

Uzņēmuma «Hiponia» dalībnieku sapulce darbam uzņēmuma valdē iecēla Ilzi Bērziņu, Andi Renci un Egilu Zariņu.

Kandidātus darbam valdē apstiprināšanai rekomendēja nominācijas komisija, kurā darbojās «Privatizācijas aģentūra», Ekonomikas, kā arī Finanšu ministrijas pārstāvji.

«Hiponia «iepriekšējās valdes locekļi turpinās darbu uzņēmumā amatos, kurus kā valdes locekļi viņi savienoja līdz šim.

Nominācijas komisija tika izveidota saskaņā ar Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumu. Komisijas uzdevums bija organizēt «Hiponia» valdes locekļu atlases un izvērtēšanas procesu, izvērtēt pašreizējo «Hiponia» valdes locekļu darbu un potenciālo «Hiponia» valdes locekļu kandidātu atbilstību nominācijas komisijas apstiprinātajām prasībām.

Nominācijas komisija izvērtēja vairāk nekā desmit valdes locekļa amata kandidātus. Apstiprināšanai darbam valdē tika izvirzīti Bērziņa, Rencis un Zariņš.

Bērziņai ir maģistra grāds tiesību zinātnēs un pieredze jurisprudences jomā, tostarp maksātnespējas un tiesiskās aizsardzības procesa lietās. Bērziņa iepriekš ir strādājusi vairākos juridiskajos birojos.

Rencim ir maģistra grāds tiesību zinātnēs. Iepriekš viņš ir strādājis VAS «Valsts nekustamie īpašumi» kā Iekšējā audita un revīzijas daļas vadītājs, bet Zariņam ir nozīmīga uzņēmumu vadības pieredze, ieņemot valdes locekļa amatu SIA «Vides investīciju fonds», kā arī VAS «Privatizācijas aģentūra» un AS «Pasažieru vilciens».

«Hiponia» nodarbojas ar no bijušās AS «Latvijas Hipotēku un zemes banka» pārņemto problemātisko aktīvu pārvaldīšanu. Uzņēmums jaunus aizdevumus neizsniedz, bet tā darbība ir vērsta uz maksimālu līdzekļu apjoma atgūšanu no izstrādājamā portfeļa. No nekustamo īpašumu atsavināšanas iegūtie līdzekļi tiek novirzīti Valsts kases aizdevuma atmaksai. Uzņēmuma portfelī ir aptuveni 800 nekustamie īpašumi, un uzņēmums apkalpo aptuveni 1600 aizņēmējus.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, «Hiponia» pērn apgrozīja 3,37 miljonus eiro un cieta zaudējumus 7,27 miljonu eiro apmērā. SIA «Hiponia» dibināta 1999.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 37,56 miljoni eiro. 100% uzņēmuma daļu īpašniece ir VAS «Privatizācijas aģentūra».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu