Kriminālprocesa nesākšanu par video noplūdi no NMPD tiesībsargs sauc par dīvainu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kriminālprocesa nesākšanu par video noplūdi no Neatliekamā medicīniskā palīdzības dienesta (NMPD) tiesībsargs Juris Jansons sauc par dīvainu. Policija nav konstatējusi noziedzīga nodarījuma pazīmes. Lai būtu nodarīts būtisks kaitējums, jābūt radītiem materiāliem zaudējumiem vairāku minimālo mēnešalgu apmērā, vienlaikus jābūt tiesību aizskārumam.

«Mēs neesam saņēmuši policijas materiālus, bet sajūtu līmenī tas šķiet mazliet dīvaini. Komentārs, ko esmu lasījis plašsaziņas līdzekļos, ka nav nodarīts būtisks kaitējums, ka nav pārsniegts kāds tur minimālo algu skaits un nav materiālo zaudējumu, tas ir stāsts par fizisko personu datu aizsardzību,» trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» komentēja Jansons.

Viņš uzsvēra, ka

nebija pieļaujams, ka noplūde notikusi no NMPD informācijas sistēmām, jo video tapis tikai profesionālām vajadzībām, un atspoguļo personas veselības stāvokli.

«Viena lieta, ka [bijušais deputāts Andris Vilks ir] politiska persona, un viņa privātās dzīves aizsardzības telpa ir stipri ierobežotāka, par cik publiska persona. Kā tas tika atspoguļots, ka bija diezgan smaga dzēruma stadija, bet arī tas nav pamats, lai publiski parādītu personas veselības stāvokli. Un nekādā gadījumā nebija pieļaujams, ka noplūde notikusi no informācijas sistēmām, kas ir tikai profesionālām vajadzībām,» skaidro Jansons.

Valsts policija neuzsāks kriminālprocesu par videoieraksta noplūdi no ātrās palīdzības auto, kurā redzams pacients.

Noplūdušajā videoierakstā ir redzams bijušais Saeimas un Rīgas domes deputāts Andris Vilks un viņa neadekvātā rīcība. Redzams, ka viņš vairākas reizes arī iesit medicīnas personālam. Incidents notika šā gada februārī.

Kad martā mediji ziņoja, ka Vilks alkohola reibumā izraisījis nekārtības Austrumu slimnīcā, viņš nolika Saeimas deputāta mandātu. Pēc nesen publiskotā video internetā viņš nolika arī RD mandātu un izstājās no Nacionālās apvienības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu