General Motors atsauc 1,4 miljonus automašīnu

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Chevrolet

ASV autobūves gigants «General Motors» (GM) paziņojis, ka atsauc 1,4 miljonus automašīnu saistībā ar iespējamu eļļas noplūdi, kas var izraisīt dzinēju aizdegšanos.

Tādējādi šī jau ir trešā reize pēdējos septiņos gados, kad GM īsteno automašīnu atsaukumu šīs problēmas dēļ.

Uzņēmums norāda, ka atsaukums, kas aptver automašīnas līdz pat 1997.gada modeļiem, nepieciešams, jo iepriekšējos divos atsaukumos īstenotie remonti nav bijuši veiksmīgi.

Pēc remontu veikšanas vairāk nekā 1300 automašīnas piedzīvojušas aizdegšanos, vēsta GM.

Iepriekšējos atsaukumos, kas īstenoti 2008.gadā un 2009.gadā, GM aicināja īpašniekus savus automobiļus novietot ārpus garāžām, kamēr tie netiks salaboti, jo vairumā gadījumu automašīnas aizdegušās neilgi pēc dzinēju izslēgšanas.

ASV drošības regulatori par šiem aizdegšanās gadījumiem uzzinājuši 2007.gada sākumā, un GM kopš tā laika ziņojis par 19 gadījumiem, kuros cilvēki guvuši vieglus ievainojumus.

Jaunākais atsaukums, kas galvenokārt tiek īstenots Ziemeļamerikā, aptver «Pontiac Grand Prix», «Buick Regal», «Chevrolet Impala», «Chevrolet Lumina», «Oldsmobile Intrigue», «Chevrolet Monte Carlo» modeļus.

GM norāda, ka laika gaitā vārstu vāka blīve var nolietoties, izraisot eļļas noplūdi, kas var nonākt uz izplūdes kolektora un aizdegties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu